Årets första tävling!

I söndags var det dags att sparka igång 2012! Och det med bravur! Bullen gick självsäkert in och hoppade en dubbelnolla i 105-klassen! Han kändes superfin och avspänd och gjorde allt så himla lätt! Kändes som en riktig stilritt förutom att min mage gärna vill ha kontakt med bullens knoppar lite då och då…

Dock kan man ju konstatera att någon speedhäst är han an så länge inte… Jag red det fortaste jag kunde, dock inte jätte snäva vägar då det var hans andra omhoppning någonsin, men jag blev ju spöad med 10 sek från vinnaren…

Men vi ska nog snart lära oss hur man gör, lite mer omhoppningsträning så!

Dagens andra klass som var en 110 var kanske inte lika blänade resultatmässigt. Bullen hoppade verkligen super och kändes så himla fin på hinder men dock orkade han inte hålla koncentrationen kvar!

Med samma hinder, nästan samma bana och bara 5 cm högre resulterade det i att han spelade lite Allan Ballan och bytte galopp, sprang i kors, travhoppade, la jag på skänkeln tog han ett litet skutt eller hittade på något annat som han tyckte lämpade sig för att höja spänningen! Haha knasboll! Så hela fyra bommar föll i backen… men som sagt sprången var kalas bara koncentrationen som saknades!

Han ska nog få göra några starter med bara en klass och sen även få gå lite P&J med två klasser så han lär sig att vara fokuserad! Nu är han ju faktiskt 7år!

Men som sagt han kändes super, gjorde massor med fina språng och första dubbelnollan kändes grym! Nu laddar han om för dressyr på söndag och sen sakta men säkert ökar vi kraven lite på honom! Men mjukstarta måste vi ju alla göra!

Bilden är från Bromma i höstas men vi hade samma outfit för dagen! Förutom bettvalet som blev ett vanligt tredelat!

Andra tävlingar som är planerade nu är som sagt LA:4 på Botkyrka på söndag, Pizza hoppar 90 och 100 på Stäket 18 februari, Frans 100 och 110 på Botkyrka 10 mars och sen Pizza LB:3, Elmer LA:3 och MsvC:2 och Bullen LA:4 och MsvC:2 på Nyköping 11 mars! Så nu jäklar!

Det är även programträning 10 februari för Bullen och eventuellt en P&J för Frans den 19 februari så det känns himla bra med lite mål framöver innan allsvenskorna drar igång! 🙂

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Lillbullen och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Årets första tävling!

  1. annashastblogg skriver:

    Kul att det kändes så bra!! 🙂 Härligt start på nya tävlingsåret!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s