Testpilot!

Elmer blev först ut att testa nya sadelgjorden!

Svårt att efter ett 40 min pass på ”gamla ridbanan” utvärdera gjorden men den har iallafall inte haft en negativ inverkan på Elmer! Han är ju extremt känslig för saker och har en tendens till att ibland få sadeltvång, inte så ofta längre som i unga år. Men han kändes väldigt avslappnad och fin!

Satt fast lite i vänster mungipa så jag fick peta på bakbenen lite med skänkeln för att han skulle lossna. Han blir lätt lite ojämn i trycket efter några dagars vila och så även idag men jag tycker att han välvde sig fint genom överlinjen och tog det lilla stöd han tog ganska långt fram!

Red som sagt på gamla ridbanan idag och den är ju absolut planare än den nya men den är ju inte klippt sen drygt 1930 så att säga att underlaget är fantastiskt är att ta i. Men ni som läser denna blogg får förstå att det är en ganska okräsen lantis som skriver och som inte är van vid fluffig fibersand i ridhus som är 20*80 stora! Så för mig var underlaget iallafall ridbart 😉

Red i hoppadeln för jag ville ju prova nya gjorden så det blev väll mer ett markarbetes pass än ett dressyrpass, men jag är nöjd med dagens jobb och det ska bli kul att ”damma av honom” nästa helg i Nyköping! Dags att plocka fram kandaret snart och börjar finslipa!

Om Elmer har tur får han kanske dammas av redan på fredag då Emil kanske åker iväg och rider sportlovshoppet! Två grabbar på tävling helt själva… Undra hur det kommet sluta…? Själv förväntar jag mig inget annat än att de kommer hem med minst en blågul rosett 😉

20120229-081930.jpg
Så här sen min gamla ridbana ut, så som ni kan se är det ganska långt ifrån fibersanden…

20120229-082050.jpg
Mysigt att rida i soluppgången igen!! Våren närmar sig sakta men säkert!

20120229-082234.jpg

20120229-082240.jpg
Än så länge är jag nöjd med min nya investering!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Det här inlägget postades i Elmiro. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s