Vilken start!!

Igår var det dax för första omgången av allsvenskan div II i dressyren! Det var en eftermiddagsklass på Enskede som skulle gå av stapeln!

LA:3 var programmet och domaren Gunilla Johansson! Från ÅRS red Frida Forsfält/Matricz, Janina Warsén/Dancing Queen och jag själv på Bullen!

Jag passade på att ladda upp med lite mental träning och gav mig på fenomenet Flyingeknoppar! Sist Bullen gick med det (när Therese knoppade honom) vann han med dryga 74% så jag tänkte att det var helt klart värt ett försök!

20120326-105133.jpg

När vi väl hade hittat rätt på Enskede och parkerat kom vi prefekt till Fridas ritt! Hon gjorde ett kanon jobb för en mycket stadig Matricz! Och inte nog med att det var ett kanon jobb, hon såg till att lägga oss i ledning på 67,742%! Halleluja vad bra!!

Nästa ekipage ut för oss var Ninni och Queen! Här finns inga ord! Allt flöt som rinnande vatten, jag tror ingen av oss har sett Queen så fin och allt var bara perfekt! Vilket belönades där efter! 72,258% och solklar ledning!!

Så efter två ryttare låg vi nu i ledning inför sista vändan! Fatta vad nervös jag var!!

Och inte nog med det många andra hade ju satt sina ankare sist och jag är ju fälttävlansryttare, vilket lyste igenom ganska så solklart trots att det stod dressyr över hela ryggen på mig! Jag kan väll säga såhär, det var ju inte jätte många andra som stod med byxorna nere mitt i ett bostadsområde… Och väl på framridningen var det inte heller jätte många andra som valde att ta dryga två varv runt den jätte stora utebanan med nästintill enbart bocksprång… Så av någon anledning syns vi allt, vi fälttisar, trots att vi försöker smälta in! 😉

20120326-105247.jpg

20120326-105322.jpgJag hade dock tur som hade Therese med mig och trots att hon är en renodlad dressyrryttare gjorde hon mig gott sällskap när jag stod där med byxorna nere! 😉

Bullen kändes pigg och fräsch, ja lite väl fräsch kanske när bocksprången kommen jag kände mig galet laddad att gå in på banan!

Som alltid gör min stjärna ett fantastiskt jobb, välvde sig fint, lydde minsta vink och bara glänste! Det är verkligen så förbannat kul att rida på honom! Underbara häst!

Även Gunllia uppskattade ritten med orden ”Mycket prydlig ritt på fin och positiv häst som lyder sin ryttarinna väl!” Jätte glad för de fina orden och procenten som blev 68,387%!

Kanske att jag tyckte att jag skulle haft någon mer % och de tyckte några i laget också men är ändå galet nöjd! Han skötte sig så himlans bra! Och jag menar, skulle man inte vilja ha mer så blir man väll inte bättre?

Min ritt la oss ännu en gång i topp på prislistan och nu var det enbart Enskede som kunde slå oss om Lillemor Borko gick in och red på 73%, inte helt omöjligtom vi säger så med hennes rutin och hon satt på en fantastiskt fin häst! Spända som stålfjädrar stod vi på läktaren och fick först se en skyggning och därefter ett byte men i övrigt var ritten himla bra! Men den belönades med 70,645% och segern var vår!! Så himla underbart och kul!!!

Med 5 poäng tog vi alltså hem första omgången och nu kan man inte annat än säga att vi är galet taggade inför andra omgången på hemmaplan den 17 maj!! Nu väntar hårdträning så att vi är livsfarliga tills dess!! Heja oss!!

Tusen tack alla som var med denna soliga dag på Enskede, vänner, familj, nära och kära!

Vi var helt enkelt snyggast, red bäst och skrek mest! Några måste ju göra dressyr spännande också!

Ninni kammade dessutom hem den individuella 2:a placeringen och jag 9:e placringen! Frida var tyvärr första utanför men vad gör de när vi är så jäkla bra!

Man kan heller inte annat än konstatera att 2012 är verkligen ÅRS år! 2:a i eliten hoppning, vinst i 1:an hoppning och nu vinst i 2:an dressyr!

Kan vi hålla i detta till helgen då 2:an i hoppning drar igång? Det återstår att se men det är klart att vi kan! Heja oss!

20120326-105226.jpg

20120326-105152.jpg

20120326-105200.jpg

20120326-105212.jpg

Annonser

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Det här inlägget postades i Lillbullen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s