Work hard. Play hard.

Då ska jag försöka få ihop något om gårdagen.

Hela gårdagen var lixom jobbig, skulle gå igenom mina internationella kval och insåg att jag typ suger pung på att rida… Kändes så där upplyftande!

Åkte till träningen och det första jag får höra är som sagt

– När fan ska du lära dig att rida felfritt? Du hade ju ett nerslag! –

Jahapp. Börja om från noll typ kändes det som. Härligt att inse när säsongen är igång för fullt att man skulle behöva november månad låsa in sig någonstans och träna satan och inte åka ut och tävla på ett halvår… Jag vill ju tävla jag älskar att tävla men just nu känns det bara ångestfullt. Hur kul är det att vara sämst lixom? Att inte kunna nå upp till varken förväntningarna man har på sig själv eller förväntningarna omgivningen har på en. Hästarna är jag fantastiskt nöjda med. Dom har typ aldrig varit bättre än nu. Men med en ryttare som inte kan matcha dom, ja då känns det rätt tungt ibland. Jag kanske ältar? Jag kanske gnäller? Innerst inne vill jag helst bara gråta! Just nu är det rätt jobbigt i allt, inte bara stallet.

Nåja åter till träningen…

Pizzabun har ju boxvila just nu så hon var ju typ helt sjukt pigg! När hon är pigg blir jag försiktig! Blir för lätt i min inramning med skänklarna och rider lixom försiktigt varpå hon sladdar runt hela ridbanan likt en rallyräka…

Sen är jag ju så sjukt okänslig i min ridning så när jag lägger om benen blir det mer effekten av en katt med senap i baken än en häst som är inramad mellan skänklarna… 10 poäng!

Hoppar gör hon alltid bra! Men jag måste verkligen vara noga med att skapa plats åt henne, fånga upp henne tidigare, använda min röst i halvhalterna och inte fastna i handen. Sjukt lätt!

Började med att hoppa fram på en 5,50, blev lite stressad först för hon fick lite trångt men när jag höll i in över A så hoppade hon så mycket bättre på B!

Sedan red vi massa kluriga relaterade avstånd på böjda spår, hoppade en bana på 4 hinder som typ liknade lite ett U, oxer – 7/8 – Räcke -6/7 – oxer – 4 – räcke.

Jag fick ett nedslag då jag fastnade i hande första gången på andra räcket, sedan hoppade hon felfritt och fint resten.

Avslutade med att hoppa en liten omhoppningsbana, där stötte vi på lite patrull på sista hindert som var B hindret i 5,50, vi skulle alltså komma in mellan A och B, vilket Pizzabun tyckte var lite konstigt!

Men när hon förstod vad hon skulle göra så hoppade hon jätte fint!

Är som sagt väldigt nöjd med båda mina fuxar just nu och tycker att dom har utvecklats enormt! Jag hoppas på att jag kan hitta lite bättre självkänsla snart och springa ikapp dom så att vi kan matcha varandra. Blir till att öva i massor! Rytmen är A och O, så den måste jag bara få till. Jag vet ju inte hur man stavar till lagom (nu använde jag google) så jag rider ju antingen i pyggie steg eller sjumilakliv… sjukt flexibel kvinna! Jag är ju så svensk som man kan blir så det borde ju inte vara så svårt att vara fröken lagom i landet lagom, eller?

20130530-083618.jpg

 

Josse och Elmer skötte sig fint på träningen men bjudning fram till handen är ju sjukt svårt på honom, trava in i en 5,50, då tar han hellre galopp och han fick även in 5 språng där det skulle vara 4 och lite så. Att få ut halsen och galoppen utan att han blir sjövild är som sagt en galet svår kombo!

Cissi skulle rida ut på Bullen men han hade tagit semester så det blev rykt och gos i stället och fick gå in i boxen tills vi kom hem och Uffe kunde åtgärda problemet! När det väl var klart, jag var trött och det dessutom regnade gav jag faktiskt upp för dagen och han fick vila.

Smörjde och fettade sadeln, la om prinsessans bandage, lindade ben, bytte täcken och annat smått och gott istället.

Hoppas att regnandet ger upp snart så att jag kan börja rida bommar på ridbanan igen för det behöver min kropp!

I övrigt är det väl bara att jobba på! Den första låten som spelades i morse när jag skulle rida (rider alltid med musik) löd Work hard, play hard. Det ligger nog något i det. Träningsläger hade jag verkligen behövt.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Det här inlägget postades i Elmiro, Lillbullen, Pizzabun. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Work hard. Play hard.

 1. Sofie Berglund skriver:

  Du är så sjukt ambitiös Anna! Ibland får man såna ”dippar” men det är bara att träna på och skaka av sig dumma tankar. KÖR BARA KÖR! 🙂 Nästa träning kommer gå super och då har du redan glömt hur bajs det kändes igår. Vi gör det här för att det är kul 😀 ta hand om dig nu! woopwoop!

  • teamfors skriver:

   Tack finaste du! ❤
   Ja men fasen alltså, ja du vet ju, ibland blir man så besviken på sig själv. Och miljoner krav på sig själv och sen att andra inte heller är nöjda ja då blir det lite kämpigt! Men snart är det nya tider! Och det ser jag verkligen fram emot! 🙂

 2. Jenny skriver:

  1) Du är sjukt duktig.
  2) Se det du är bra på i din ridning, glöm för en stund det du är mindre bra på. Lägg märke till ordvalet, mindre bra! Inga: jag suger, jag är värdelös. Inte heller några måsten, du måste inte, eller hur? Men du vill! Det är stor skillnad, blir inte lika stor och negativ press med ordet vill.
  3) Lita på dig själv och din förmåga att hålla en jämn rytm och klara hindrena, du kan det. Tänk på det inne på banan!
  4) När du har gått banan, ta dig tid att vara för dig själv, blunda och se dig själv rida banan klockrent, precis så som du vill att det ska se ut. Behåll den bilden i ditt huvud.
  5) Va stolt över dig själv och din häst på framridningen/hoppningen, tänk att du ska visa de runt ikring hur sjukt duktiga ni är!
  6) Kom till Arvika med dina hästar i sommar så kör vi träning ihop, du kommer bli bäst! 😉 ❤

  / Från en som varit i exakt samma sits.. Många gånger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s