Undra om jag kommer att få stopp?

Lite så kändes det idag när jag tog ut Bullen på en tur!

När jag kom ner till rakbanan och skulle korta tygeln tig han bettet och valde gångarten skentrav! Se där ja!

Tur att jag rider som en invand ponnyskenunge fast tvärtom, ja ni vet, och även dom som ridit mina höstar, när man kommer till just den där backen så går det på något konstigt sätt alltid fort… Haha! Samma sak gäller faktiskt för mina avsaktningar! Så när vi kom till slutet av rakbanan så stannade han faktiskt! Men han körde typ 3 vändor med mig hängandes i tyglarna i hopp om något kontroll innan jag faktiskt fick den! 4 dagar vila efter den här tävlingen verkar inte ha skadat iallafall!

I galoppen så jobbade jag på lite med byten, tekniken blir bättre och bättre och han blir väldigt luftig emellanåt! Även hela galoppen blir luftigare men jag har svårt att hålla mig på linjen! Så nu fuskar jag lite och lägger mig längs ena vägkanten så att jag har ett krondike som ramar in lite!

Cissi ska som sagt rida honom imorgon och sen hoppas jag att jag kommer iväg till galoppbanan på söndag! Sen blir det mer lull-lull fram till onsdag då han ska få hoppa.

Nu blir det jobb och sen hem och trimma prinsessan och packa allt inför imorgon! Är rätt nervös! Undra hur hon kommer reagera! Hon har ju gått en startfälttävlan en gång och då var det bara en häst som hade gått *-stjärnigt innan som hade en snabbare tid (inte för att snabbast i mål vinner!!!) så då gick hon verkligen som ett rinnande vatten! Men nu är det lite högre, lite längre och lite svårare!

20130531-075338.jpg

20130531-075407.jpg

Provade att rida Bullen på micklem tränset idag! Blev sjukt rund i formen men lite väl stark! Men ett bra rida ut alternativ så att man byter lite bett och nosgrimma! Sånt gillar ju jag så att inte saker och ting ligger och skaver på samma ställe hela tiden!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Det här inlägget postades i Lillbullen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s