Flytet håller i sig!

Känner att jag är väldigt bortskämd just nu, har hängt på Långdal två gånger i veckan flera veckor i rad nu! Det är bara så jäklans bra för mig!

Så igår var det Snork och jag som som intog arenan!

Hon kändes väldigt fin under framridningen och blev väldigt lugn och avspänd!

Började med att hoppa fram henne på en stor åtta med tre hinder, ett varje gång jag passerade medellinjen. Inrökande lät jag henne bli lite lång och jag höll lite mer i högertygeln så då kunde hon ju såklart inte byta galopp över mitten bommen. Men när jag red ihop henne och höll i båda tyglarna så var det ju hur enkelt som helst!

Gick sedan över på en svagt böjd linje längs långsidan med oxer, oxer, räcke på 5 + 6 galoppsprång.

De första 5 var inga problem förutom att jag ibland fick rida till lite på oxer nr 2. Däremot var de sista 6 inte alls så lätt! Hade verkligen ingen koll på hur stora språng hon hade så trodde att hon gick större än vad hon gjorde så jag fick till och med in 7. Och sen någon gång så blev hon för lång och slog ju så klart ut bommen för man kan inte bara åka på! Men sen fick jag till det!

Hoppade sedan en böjd linje med oxer, trippel på 6 språng och där fick jag 5 på lite innerbåge men det stämde väldigt fint.

Satte till slut ihop långsidan med bågen och avslutade banan med att hoppa ett räcke snett och sedan 4 språng upp till mitten oxern på långsidan. Första vändan gick väldigt fint och allt kändes väldigt lätt!

Efter en längre paus var det dags att hoppa ett varv till och då var hon inte riktigt igång till ettan så den föll ner men sedan stämde allt väldigt bra till sista linjen. Där höll åter igen lite mer i högertygeln så det blev två stopp, men jag gjorde om red ihop henne höll i båda tyglarna och då var det ju hur lätt som helst!

Avslutade hela träningen med att hoppa upp en gång för banken och sedan ber två gånger från lilla kanten och två gånger från stora! Lilla kanten var i ha problem alls stora var lite läskig först men sedan gjorde hon det super bra i trav på helt lång tygel!

Hon känns verkligen väldigt fin just nu!

Tyvärr dog batteriet i kameran eftersom jag inte laddat det på hela helgen så hela träningen kom inte med på film tyvärr!

20130730-082302.jpg

20130730-082310.jpg

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Pizzabun. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s