Stånkade ponnyer

Stånkade ponnyer

Blev gruset med kandar gånger två idag. Har ju kommit på den briljanta idén att anmäla två höstar till MsvB… Undra hur jag tänkte!

Så båda grabbarna fick kämpa på idag och båda intog någon form av ponnymode…

Elmer packade ihop och tyckte att metoden borra ner benen i marken var en bra idé!

Han har heller aldrig i sitt 18,5 år långa liv sett en traktor och en harv, och definitivt inte en traktorn med en harv påkopplad! Hallå kan typ inte ens springa på bortre änden av ridbanan… Har jag sagt att jag blir lite trött på honom ibland…

För Elmers del blev det en miljon byten! Byta, ordning och reda, rida! Och byta igen! Sjukt svårt! Fast nu tycker jag ändå att jag red hela tiden men han vill inte riktigt ligga i båda tyglarna och då blir det svårt!

Red sedan några öppnor och försökte trycka på lite så att jag direkt kom in i den och kunde rida! Avslutade också med två helt ok mellantrav. Men svårt när han inte riktigt vill ligga lika i handen som sagt! Får bli en lite intensivare period med grustuggande ett tag nu.

Bullen hatar ju kandar så jag hat ju aktivt valt att inte rida på det på drygt ett år eller så. Får lixom ingen bra känsla så jag har inte velat rida på det helt enkelt för ”att förstöra säsongen”

Men idag tog jag tjuren vid hornen. Bullen ville helst av allt bara lägga sig ner och dö! Eller så rider jag troligen också annorlunda för att jag förutsätter att han ska vilja lägga sig ner och dö.

Blev helt ok när jag gick över i travjobbet, red honom super låg (enda läget som fanns på kandaret förut) red serpentiner fram och tillbaka för att känna på båda sidorna först. Gick över och galopperade på lite längs långsidorna och sedan skrittpaus innan vi började jobba.

Blev voltjobbet med att kunna trycka på lite ur volterna och behålla spårningen. Svårt!

När jag gjort det i båda varv så blev det volt in, ökning och volt ut på långsidorna. Är faktiskt rätt nöjd med ökningarna tycker inte att han kröp ner jätte mycket utan behöll formen rätt bra!

Blev sedan volterna även i galoppen innan jag kände på bytena. Dom börjar faktiskt bli rätt bra nu! Fick in 3 stycken på vardera diagonal så det är jag nöjd med! Och han bibehåller takten och tempot och går inte i luften längre så det är jätte skönt!

Avslutade sen med ökningar på diagonalerna i trav! Duktig kuse!

Han bjöd hu på en egen del protester och for omkring en del så det måste vi öva på! Jag har ju dock blivit snabbare så vi kommer snabbare ur det nu men behövs jobbas på. Och nu ska jag inte rida någon mer fälttävlan så nu får det faktiskt bli en hel del ridning på kandar fram till vintervilan helt enkelt!

Hårt jobb väntar helt enkelt för båda grabbarna!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s