Vilken tur du har

Kan man lätt få höra när man har en häst som världens bästa Lillbullen! Klart att jag har tur som får ha en så fin häst men det är ju inte bara tur som har tagit oss dit vi är idag! Sen självklart sätter jag inte trycket på sin spets när vi tävlar och då är det klart att det ibland ser väldigt lätt ut! Det är ju det som är tanken så då har jag ju lyckats! Men allt slit där hemma och på träning är emellanåt allt annat än lätt!

Idag fick vi både skäll och beröm, precis som det ska vara med andra ord och inte mer än rätt!

Fick skäll för min vardagsridning, det tar för lång tid till att komma till ett bra vardagsjobb som bara ska sitta, och det kan jag hålla med om! Bullen har ju ett så stort bekvämlighetsregister vilket gör att jag lätt sitter där och trimmar istället för att kliva över gränsen och verkligen pressa honom och utveckla honom! Detta leder till att han gärna testar lite väl mycket om han kan slippa jobba och då går väldigt mycket tid av passet åt att bara sätta honom i ramen, så det måste jag bli ännu noggrannare med hemma så att vi kliver bort från det trappsteget nu!

Däremot så hade jobbet med bakdelsvändningarna gjort resultat så där fick jag beröm! Härligt! Men jag måste fortsätta att befästa dessa, framförallt för min egen känsla!

Dagens pass gick uteslutande ut på att få honom att blir föränderlig bak och inte så statisk i sin mekanik som han gärna blir, detta kommer att vara ett ganska stort jobb under våren som jag kommer att behöva lägga mycket tid på. Detta är grunden för att såväl utveckla gångarterna, befästa trampet samt påbörja piruetterna ordentligt. Otroligt svåra saker såklart men otroligt roliga också. Ett av mina mål är ju som sagt att befästa seriebyten och i den bästa av världar skulle jag vilja kvala till MsvA. Det är en väldigt lång väg men än så länge är det ju bara januari så vi har nästan ett år på oss! Det vore som sagt otroligt kul om vi kan ta oss så långt i år!

Men ingen latmask kommer att ta oss dit, det kommer krävas slit utan att slita ut hästarna, och det kommer att kräva systematisk och strukturerad träning. Kvalité i varje träningspass har aldrig varit så viktigt som nu! och som sagt bjuder på en film som visar att det faktiskt inte alltid behöver se så himla fint ut på träning! Träning är träning och tävling är tävling! Klart att man kan ha tur men den det är verkligen inte tur som styr framgången! Det är slitet! Och att Bullen är stadig och fin på tävling är ingen tur! Det är miljoner av träningstimmar bakom!

Mitt team och min struktur som jag har nu passar mig och mina hästar som hand i handske just nu och som sagt: Det gäller att göra det man tror på och tro på det man gör!

Och ingen har vunnit OS på tur!

Filmen föreställer två olika sekvenser ur en helt vanlig travsluta!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Lillbullen. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vilken tur du har

  1. M skriver:

    Vill bara säga att det är superkul att läsa din blogg. Du är väldigt peppande 🙂 blir alltid glad när jag läser din blogg. Synd bara att man inte har den motivationen som du ligger inne med :/ två hästar som har vila nu för tiden och energin och motivationen är på botten 😦 och jag som älskar att träna 😦 du har inga bra knep där?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s