Motivation

Fick en så härlig kommentar igår så kände att jag ville svara på den i ett inlägg! Först tack! Det är alltid kul och motiverande när andra tycker att det är roligt att läsa om min framfart och blir peppade!

kommentar

 

Jag förstår att många kan tycka att jag far fram likt en duracellkanin och rider ihjäl mina hästar! Det är ju lite så i en blogg allt är upp till betraktarens ögon, man ser och läser det man vill se och läsa. Och sen är det ju självklart upp till mig, jag skriver och berättar om det jag vill skriva och berätta om!

Jag rider absolut inte ihjäl mina hästar utan de vilar kanske var tredje dag just nu en eller två dagar i rad faktiskt, men jag rider alltid minst en häst om dagen och det skriver jag ju om så då är det självklart att det kan verka utåt som att jag rider jämt och ständigt! Likt väl när man ser kommentarer i en stor blogg, har bloggaren i fråga inte skrivit om en specifik häst på ett tag så betyder det självklart att hästen är undanstoppad i ett hörn och bortglömd 😉

Oj att jag alltid svävar ut!

Åter till motivationen! Nej det är verkligen inte roligt att rida varje dag, eller alltså själva ridningen tycker jag alltid är kul men förutsättningarna är inte alltid roliga! Framförallt när man står som jag gör och har gjort i 10 år. Är ofta själv i stallet, det är mörkt som satan, jag har inget ridhus, etc etc.

Men då ställer jag mig alltid frågan – Skulle jag vilja leva mitt liv utan hästar? Svaret blir faktiskt alltid det samma – NEJ! Och blir svaret nej så tycker jag på något sätt att det är min skyldighet att stimulera mina hästar. Hästarna har inte valt mig som ägare, jag har valt dom! Och hästar är gjorda för att röra på sig och då får jag se till att dom gör det! En ganska enkel motivering skulle jag säga oavsett vilken nivå man rider på!

En annan drivkraft jag har är självklart framgång! Vem blir inte taggad av framgång! Jag älskar att få pris och jag trivs med att vara bäst! Och det är nog en förutsättning för att man ska orka tävla och flänga runt så mycket som jag gör! Och för att hålla nivån på tävling kan jag faktiskt emellanåt anmäla mig till någon klass jag tycker är svår och jag kanske känner att jag inte riktigt är där just nu men då har jag ett mål!

För mig är det viktigt att jobba med kortsiktiga och långsiktiga mål! Har jag anmält mig till en tävling så har jag ju ett slutdatum där jag ska leverera, precis som om man har ett prov i skolan eller en avstämning på jobbet. Och då är det min uppgift att se till att leverera när den dagen kommer! Det tycker jag är en ganska lätt motivationshöjare när man känner att det tryter lite.

Ibland måste man helt enkelt tvinga sig själv att plocka fram motivationen, om man inte gör det är det väldigt lätt att blir ”förslappad”. Ta bara hemmet som exempel, det är ju väldigt lätt att skjuta på den där dammsugningen både en och två och tre dagar. Så i slutänden är det bara att bestämma sig. 1. Vad vill jag göra? 2. Hur når jag dit? 3. Se till att nå dit! Oavsett om det handlar om tävlingsridning eller skogsridning! Jag tycker inget är bättre än det andra. Jag anser bara att har jag valt att ha häst oavsett nivå är det min skyldighet att se till att den mår bra och får röra på sig, precis det som dom är gjorda för!

Och appråpå förutsättningar – Klart att det är ensamt ibland! Jag önskar mig ett ridhus mer än någonsin och har alltid gjort! Man får det man betalar för jag vet! Det är ju bara att ställa hästarna på ridskolan så är problemet löst! Men för mig är en sak viktigare än allt det där! Och det är att mina hästar får gå i hagen! Leva i flock! Om jag förväntar mig att de ska kunna leverera och göra allt för mig är det minsta jag kan göra för dom är att få vara hästar och leva som hästar i den största möjliga mån det går! Det är som sagt mitt val av hästhållning och min filosofi! Men sen är det helt klart upp till en var vad man tror på!

Slutklämmen får nog ändå bli – Gör det du tror på och tro på det du gör!

Och hur jobbigt livet än är så är det ibland bara att bestämma sig! 😉

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s