En bra och en nja

Elmer var helt klart gårdagens kung! Så humla fin att rida! Var lite styv först och lite för försiktig i steget men lät honom smyga fram en stund och gick sedan över på galopp-jobbet.

Först bara lulla på och sedan massor med skritt, galopp övergångar.

Han har varit lite svag i bytena ett tag så igår tog jag en bom till hjälp för att sätta mekaniken utan stress.

Började först att rida dom på en åttvolt för att sedan förlänga linjen och ligga på en lång rak linje och byte över bommen. Tycker att han gjorde det väldigt bra! Härligt!

Ner det jobbet var gjort så travade han på större och med tryck och jag kunde rida med en kadens i traven utan att han blev tom. Red lite skolor och skänkelvikningar, där blir han lite tusenfoting så det måste vi slita lite på.

Avslutade passet med att rida lite passage och han vara bara så kalas din! Bara att rida in på linjen och tänka att jag skulle ha långa ben och vips så trampade han. Så himla häftig kille! Super nöjd med honom!

20140627-084010-31210546.jpg

20140627-084050-31250454.jpg

Nästa djur till rakning var Pizzabun men nja. Jag tycker inte att hon alls känns så bra som hon gjorde innan koliken tyvärr. Då var hon ju helt fantastisk men nu… Nej jag har inte alls samma sug och tryck i henne som jag brukar ha. Jätte tråkigt såklart!

Red lite skänkelvikningar, byten och lite förlängda steg.

Vi får se helt enkelt vad det blir av henne. Fortsättning följer så att säga!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Det här inlägget postades i Elmiro, Pizzabun. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s