Gräshoppa

Blev ett bra pass på banan imorse med en hel del markjobb. Värmde i trav och galopp på små och stora volter, kunna rida fram och sedan samla i en volt och sedan fram ur volten igen. Superfina hjälper och bara räta lite på mig för att komma tillbaka och sen bara krama om med skänkeln för att gå fram.

Tycker att han kändes väldigt mjuk och lyhörd i uppvärmnigen. Travade sen över en uppvärmd bom några gånger innan jag gick över i galopp och jobbade långa raka linjer med byte över bommen.

Gick sen över och red den långa linjen över bommen, byte och sedan ut på ett litet hinder åt varje håll till höger ett kryss och till vänster en vattenmatta.

övning ett

 

Hoppade sedan en liten bana där det enbart var fokus på att jag skulle våga rida lugnt med med tryck så att han inte blir för snabb och att även jag i hela min kropp är lugn och inte för hetsig med mitt överliv. Varierat med långa och korta anridningar.

övning tvåAvslutade sedan passet med att hoppa ett räcke till en liten oxer och där efter vända på det och hoppa oxer till räcke. Samma sak där bara våga vara lugn och kall.

Och till sista blev det ett lite högre (allt annat var under en meter och det här var kanske en meter så världsrekordhögt som ni förstår) räcke med lång anridning.

övning tre

Tycker att han hoppade väldigt bra idag, en bom ner på räcket innan oxern. vet egentligen inte riktigt varför då han kändes väldigt bra, troligen bara ett lite för lågt språng. Annars tycker jag att han hoppade bra på styrka och jag kunde hålla honom ut lite ifrån hinderna. Skönt! Jag måste verkligen för min egen del hoppa ofta och just bara sånt här basic, långa och korta vägar. Våga vara lugn i hela mig kropp och knopp. Tur att jag har tre ädla springare att öva på!

Trodde ju dock att det var ett skämt imorse när jag skulle rida ut då det var 6 grader ut! Vad är det för fel på vädret? Det är ju slutet på Juni! Blev rumpvärme under uppvärmningen för stackars superkänsliga Bullen!

 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Det här inlägget postades i Lillbullen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s