köldslaget

Riktigt kallt och regnigt igår och det märks att hästarna inte riktigt är vana vid höstvädret! Tog med mig Pizzabun till Långdal för att trimma och hon började med att bara stå och skaka på gången, galopperade sedan i trailern för att till sist komma fram och vara mer än laddad!

blev mest fokus på att få henne mellan hjälperna och inte så förbannat spänd, inte helt lätt när det även blåser storm ute!

Mycket övergångar, kände lite på ökningar, tog tag i halterna som har fallerat lite nu ett tag och sedan försöka ha halsen ute hela tiden.

Vissa pass med henne blir ju bara att försöka landa och få henne till ro, hon blir ju super fin och var jätte stadig och fin i den förvända galoppen. Men det blir ju lixom inte riktigt en träning där man kan rabbla upp allt man har gjort och allt man har briljerat med utan ibland handlar det bara om att landa. Och så fick det bli igår.

Hon är extremt känslig för hösten och kommer alltid in i en period där hon blir extremt känslig i pälsen, jätte känslig i munnen och allmänt för laddad. Och det gäller bara att lugnt reda ut den stormen. Hon är anmäld till lite tävlingar nu i höst just för att bara få springa av sig och landa!

Bytte även täcken på henne nu så att hon har lite tjockare täcken på sig nu så hoppas vi att hon inte blir riktigt lika spänd av kylan.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Pizzabun. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till köldslaget

  1. sofie skriver:

    vad är det där för väst? icke sett tidigare! snygg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s