Oplanerad vila…

Ibland är det verkligen inte alls att träsktroll som hästar… Ibland undrar jag verkligen vart min holländska sportferraris är som absolut inte vill gå i hagen och bara vill in är!

Ridbanan var tänd, jag var taggad, skulle bara springa upp och hämta Elmer för att ge honom en omgång!

Var så pass taggad att jag även tänkte ta Bullen efter trots den sena timmen och kolmörker.

Tror ni hästarna var sugna på det?! Nej i helvete heller!!

I 50!!!! Jävla minuter stod jag som ett få i mörkret och visslade förgäves på de förbannade djuren. Klockan var inte efter 21 och då var de faktiskt inte det minsta intresserade av att gå in!

Jag är ju så in i helvete mörkrädd så jag vågar ju inte röra mig ur fläcken när det är mörkt ute utan står under lampan och söker trygghet!

Gick in och hällde ut maten i boxarna och tog med mig en mathink ut för att locka dom, som det här laget var, mindre älskvärda djuren… Kom de? Nej för fan!!

Till slut tände jag ficklampan och gav mig ut i ovissheten, är som ett bi med ett åskmoln över huvudet…

Kom ut ur skogen och där på gräset stod de, ville dom då bli fångade när jag kom fram?! ALDRIG! Aaaaaaahhhh inte glad!!

Lyckades få på Elmer grimman och hoppades att de andra två för tillfället iq befriade djuren ville följa med och tack och lov kopplade deras hjärnceller iallafall den typen av träning och de hängde på!

Upp på stallplan, släpper Elmer och han gå in i som box. Nästa att släppa – Pizzabun. Till saken hör att jag alltid släpper dom i denna ordning och de är mycket väl medvetna om rutinen. Går hon in när jag släpper henne? Nej självklart inte!! Hon tar ett varv i galopp på ägorna i bäckmörkret! Smart brud!

Ställde in Bullen och började fixa och hoppades på att hon skulle komma på bättre tankar och komma in till slut! Och ja tack och lov gjorde hon det!

Men efter det här äventyret så släckte jag bara lampan, stängde dörren, släckte ridbanan och la mig på soffan. Var så arg så det var ingen idé att rida det hade ändå inte blivit bra så det gav mer att låta dom vila!

Tur att det är en ny dag idag och att jag inbillar mig att jag har förlåtit dom från gårdagen…

Så idag taggar vi tävling istället! Årets sista fälttävlan!

IMG_3547.JPG

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Elmiro, Lillbullen, Pizzabun. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Oplanerad vila…

  1. Carro skriver:

    Hahaha!! Underbara djur!!
    Jag har både den holländska sportferrarin och det fuxfärgade svenska fullblodet. Ingen bra kombo, aldrig någon som är nöjd. Ja utom herr svennebanan som såklart är mr lagom när det kommer till utevistelsetider. Heja SWB-hästar! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s