När himmelriket förvandlas till helvetet på drygt en timme

Kom hem från tävlingen igår och var så nöjd över hur tävlingshästarna hade gått, solen sken och det var varmt i luften!

Passade på att direkt ta in Bullen för att utnyttja solen maximalt och ge mig ut på tur i skogen!

Travade ner till sjön och hade ensamrätt på stranden så vi plaskade runt och bara njöt! Vår fristad! Bästa platsen, bästa lugnet och bästa vännen!

Skrittade sen längs asfalten för att till slut komma in på grusvägarna igen och gå ett lättare canterjobb! Tror att både jag och Bullen log ikapp med solen!

IMG_3718.JPG

IMG_3717.JPG

IMG_3719.JPG

Stannade till och kollade på fåren en stund innan vi tog en lugn canter till för att sedan skritta och trava av genom skogen hem.

När jag skrittar av passar Bullen på att bajsa vilket jag noterar och tänker oj det är verkligen inte ofta som han bajsar när man rider. Nog tänkt om det, kommer ut på vägen vid hagen och har bara backen upp till stallet kvar.

Bullen går med näsan i backen stannar till och knäar lite, jag tänker – men Bullen för fan man kan inte alltid vara på jakt efter mat! Helt övertygad om att han hittat något att äta och sen smidig som han är glömt att spänna benen när han böjde sig framåt. Skrittar vidare efter att jag kickat till med skänkeln en gång.

Kommer till mitten av backen och det händer igen, nu inser jag att han inte alls jagar mat, han ramlar nästan ihop! Han kan inte stå! Kommer upp på stallplan och ska slänga mig av, när jag gör halt så bara viker sig bakbenen och han ramlar nästan ihop. Jag kommer av och får upp honom. Får av sadeln i farten för så fort jag stannar så bara viker sig benen.

Får tag på Gola och får order om hur jag ska göra. Jag har ju miljoner tankar – vad kan det vara? Har han fått ont i något ben? Brutit något? Akut korsförlamning? Magont? Vad är det? Varför kan han inte stå?

Vi ställer in honom i boxen, vi = jag med Bullen och Gola i telefonen.

Han lägger sig, försöker rulla och förblir sen liggande. Får order om att få upp honom och gå och att Gola ringer upp mig.

Går ut och kommer ner till slutet av mina hagar, där viker sig benen och han mer eller mindre ramlar ihop

IMG_3720-3.JPG

Han blir liggande där, försöker rulla sig lite och sen bara lägger han sig helt utslagen på sidan. Nu kommer tankarna om han ska fan inte dö!! Drar upp honom och drar med mig honom trots att benen bara skakar!

Kommer ut på gräsbanan och går där om han skulle ramla så att han landar mjukare.

Gola ringer upp igen – hon och Bella är på väg!!

Bullen lägger sig en gång till på gräsbanan men denna gång inte lika dramatiskt. Kommer upp och går tills Gola och Bella kommer.

Direkt tas sedan blodprov och han får ganska snabbt kramplösande. Blodprovet var bra! Däremot är han väldigt ljus i sina slemhinnor och på väg att bli uttorkad så i med dropp direkt.

Magen låter! Skönt kan man tänka! Men magen låter för mycket, det är väldigt mycket aktivitet i magen. Så vi bestämmer att han ska undersökas rektalt.

IMG_3733.JPG

IMG_3731.JPG

IMG_3732.JPG

Han har dock väldigt kissnödig och hade väldigt mycket urin i urinblåsan vilket gjorde undersökningen något svårare än önskat men i övrigt så kändes tarmarna fina, dock tuggar han ju sin mat dåligt men det har han gjort hela livet så inget specifikt just för denna händelse. Men i och med att han har rätt mycket hel mat i sitt bajs valde vi även att sonda för att se så att inget satt längre upp.

Förutom att han luktade lite illa när vi sondade så gick det bra. Han släppte bara ifrån sig det vi hällde i.

Det illaluktande lukten kan tyda på en feljäsning i magen och därav även den höga aktivitet.

Vi lät honom nu stå med droppen och förhållningsorder om att skulle han få ett återfall är det bara att åka in direkt!

IMG_3743.JPG

Vi hade honom under ständig uppsikt och gick promenader med honom och äntligen så kissade han! Josse och Nale kom och avlöste mig och mamma så vi får åka hem och äta middag och hämta sovsäckarna.

Kommer hem och äter och får en bild på bajs! Gissa hyr glad jag blev!

IMG_3745.JPG

Jag kom tillbaka till stallet vid 21:30 och avlöste josse och Nale. Gick en promenad till och tempade igen. Bullen hade ju nämligen för låg temp när vi började undersöka honom, 36,5. Nu har den sakta under kvällen höjts och var nu uppe på 37,6!

Bullen fick stå med två täcken och en halsdel för att få hjälp med att öka tempen.

La mig sedan på golvet i sadelkammaren med sovsäckar och filtar och hade alarm en gång i timmen.

Tempade, kollade slemhinnor och gick promenader. Vid 12 hade tempen nått normalstatus på 37,8! Så skönt!

Den har hållit sig stabil nu och han blir bara piggare och piggare! Nu är det Bullen som går med mig och inte jag med honom! Han gnäggar och ser busig ut igen! Så skönt!!

Vi hjälps alla åt nu och går skift så att han inte är själv om det skulle vända snabbt men nu håller vi alla tummar i världen för att han ska få förbli bra!

Min älskade underbara häst! Jag klarar mig inte utan dig! Så sluta skräm livet ur mig nu!!

IMG_3760.JPG

IMG_3761-0.JPG

Nu ska han strax få börja gå lite i hagen igen men under uppsikt såklart och få lite silage så får vi se så att inget händer!

Skönt ändå att lämna stallet i morse med att han gnäggar åt mig och tycker att jag är dum som inte låter honom gå ut! Då börjar man inse att gamla Bullen är på väg tillbaka!! ❤️

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Lillbullen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s