Golden for golden

Denna bettdjungel! Vad ska man välja? Det finns så många val! Jag har ju länge funderat på att byta ut betten på kandaret. Men det är ju en investering så kan man säga och känslan har inte varit att bara slå till och köpa vad som helst!

Vad vill just Bullen ha? Jag har gjort så att jag har utgått ifrån det bettet som Bullen gillar absolut bäst av alla bett! Nämligen hans myler bett!

IMG_5034.PNG

Ganska stor tungfrihet och en rulle i mitten! Så hur skulle jag nu applicera detta på ett kandar?

Jo jag valde helt enkelt en bridong av modellen WH Ultra med en rörlig rulle i mitten. Till det valde jag stången KK kandarstång 18 mm.

IMG_5032.JPG

Sprenger KK-kandarstång i Aurigan med rostfritt stål på utsidan för matchning med övriga utrustningsdetaljer. Kandarstången har framåtgående tungfrihet för att motverka tryck mot tungan, är 18 mm tjock och finns med 5 eller 7 cm långa skänklar. Mycket mild kandarstång som även kan passa den känsliga hästen. Jag valde stången med 5 cm skänkel vilket är en centimeter kortare än min nuvarande stång.

WH Ultra är framtaget i ett sammarbete med Lisa Wilcox och Ernst Hoyos. WH Ultra har samma uppbyggnad som Sprengers KK-Ultra med skillnaden att mittdelen har en unik rulle, som är för ökad stimulans och acceptans av bettet. Bettet är gjort i Aurigan och är 16 mm tjockt, med lösa bettringar med 55 mm diameter, kan med fördel även användas som tränsbett då skillnaden endast är storleken på bettringarna.

Jag har valt metallen Aurigan vilket jag har i samtliga av mina Sprenger bett. Och det är en metall som passar mig. Nästan samtliga av sprengers bett går ju även nu att få i metallen Sensogan. Kan dock inte yttra mig om skillnaden i dessa material då jag som sagt enbart har den ena och den är jag nöjd med!

Det var som att rida en ny häst idag med de nya betten så även om jag inte ens kommer kunna äta nudlar nu fram över så var det en mycket värdefull investering!

Dock känns ju behovet av en sponsor större än störst! Så vill du vara en del av oss? Tveka inte att höra av dig! 😊

IMG_5010.JPG

IMG_5029.JPG

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Lillbullen, Utrustning. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar