Skärpning Johansson

Nä nu har jag varit så dålig på att uppdatera er om läget med hästarna hemma eftersom jag inte orkat blogga dubbelt upp och jag skriver ju så mycket dravel på min egna blogg och hade tänkt skona er från det här men nu ger jag upp och dubbelpostar allt istället hehe. Ni får stå ut eller blunda.

När jag för en gångs skull har sovmorgon en måndag åker jag självklart ut till stallet som någon annan knäppgök. Jag jobbar sent idag och tänkte jag att det är skönare att rida på morgonen och lämna mockningen till kvällen eftersom jag inte är hemma förrän 21 och typ ute i stallet strax därefter. Det är segt hursom men efter en tidig morgon och heldag på jobbet lär jag inte ha mina bästa ridskills i rockärmen så sent. Nog om det.

Belysningen var inte inkopplad till ridbanan så vi började morgonens pass i månskenet från sydväst och det kämpande morgonljuset i sydost (jag Googlade precis solens position så jag kunde vara lite specifik, kan dock ha fel ändå). Jag har precis som vanligt fortsatt rida med en lägre form och en avslappnad Elmer och det rullar på. Tror kanske att jag rider med en aning för långa tyglar då och då men jag får ändå ett stöd och Elmer känns jämn.

Efter att vi ridit fram på volter och serpentiner hade ljuset letat sig fram såpass mycket att vi kunde rida på bommarna jag lade fram i helgen. Först i trav på långsidan med 3 bommar på 2,20 avstånd med upphöjd bom i mitten, det gick väldigt bra och Elmer var avspänd och fin. Sen låg vi och rullade på en sockerbitshög bom i galopp på volt i båda varven och även där gick det väldigt bra. Gick efter det över till bommarna på långsidan i galopp, jag prickade första bommen lite dåligt först med sen gick det som på räls. Var mycket nöjd med Elmer som höll lugnet och kunde trava av avslappnat när vi var klara.

Bullis fick vara ute i hagen någon timme men är nu på väg till tandläkaren på Stav med Uffe. Herr Bullobert har ju tyvärr inte välsignats med den bästa av munnar och måste därför se över tänderna lite oftare än de andra. Och jag är på väg hem för att sanera mig och sen är det raka vägen till jobbet som gäller. Giv mig styrka!

/Josse

IMG_4905-1.JPG

IMG_4906-1.JPG

IMG_4907-0.JPG

Detta inlägg publicerades i Elmiro, Lillbullen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s