Dagar av trim

Bara hoppsadeln på de andra hästarna men mina egna har fått kämpa på några dagar i dressyrsadeln.

Vi jobbar på långa halsar, låg frekvens, längre steglängd, byten, skolor och lite styrka.

Övergångar i massor och även tempoväxlingar.

Bullen känns oförskämt bra, hackig i skolorna men i övrigt väldigt mjuk och reglerbar. Idag var han typ helt grym en stund! Ville nästan aldrig sluta rida trots att han var häst nr 8 och klockan började närma sig 20 på kvällen!

2015/01/img_9126.jpg

Snorkan är i ett lite mitt i mellan mode just nu så hon kan knappt springa på tygeln och nu kan vi antingen gå jäääätte sakta med låg frekvens. Så sakta att vi knappt rör oss. Eller så jävlar kan vi springa av bara helvete med en hög frekvens. Så just nu ligger jobbet där. Lugn häst som tar längre steg med en längre och avspänd hals. Inte helt lätt!

Men idag sa Linn att hon aldrig hade sett Snorkan med så där lång hals så det tar sig! Men hon har blivit lite grundspänd just nu så hon är verkligen inte plättlätt att rida för tillfället. Hon kan ju ibland komma in i såna faser och då är det bara att genomlida dom!

Det är ju som sagt på rätt väg så bara att härda ut så är vi på banan sen igen och förhoppningsvis bättre än innan!

2015/01/img_9127.jpg

Bullen har också fått jobbat lite övergångar på lina vilket Snorkan också ska få göra här någon dag snart! Bullen gjorde som vanligt ett kalasjobb och var väldigt lydig och fin!

2015/01/img_9111.jpg

Planen idag var egentligen att bi skulle åkt till Strömsholm med ett gäng hästar och hoppat men då hela Loviseholm mer eller mindre ser ut som en ishockeyrink så vågade vi inte riskera något utan får ta det en annan dag!

I övrigt har jag hunnit med att klippa Snorkans man samt haft filmkväll med Sofia, Malin och Mathias. Och liten är nu typ ohalt i skritt och vi hoppas att hon får komma hem på onsdag! Så
Det känns ju toppen verkligen!

Rider massvis här just nu vilket är toppen! Jag behöver verkligen miljoner av timmar i sadeln och bara nöta!

Det är fortfarande mycket lättsits, lite på en hand och få hästarna mer ridna för benen än för handen. Slitigt helt enkelt men oj så nyttigt!!

2015/01/img_8896.jpg

2015/01/img_8804.jpg

2015/01/img_8893.jpg

2015/01/img_8807.jpg

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Det här inlägget postades i Lillbullen, Locomotion, Pizzabun. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s