Elmers vecka

Det står ju faktiskt fler hästar i stallet och det är inte bara Inez och Charlie som är ute och motionerar eller åker på träning. I veckan som gått har jag och Elmer hoppat för Malle och det gick okej. Han blir galet pigg och lite smått odräglig ibland och då blir det inte alltid vackert, men nu måste jag få ner röven lite i sadeln istället mot förut då jag hade svårt att få upp den, för att inte bara låta honom barka iväg utan verkligen jobba med sätet. Även trampa ner ytterskänkeln ordentligt när vi kommer ur sväng så han inte bara faller inåt och lägger sig på min innerskänkel, jag kommer lite ur balans där och behöver jobba med det. Något som har ändrats senaste halvåret och som känns väldigt skönt är att Elmer ändå hoppar typ allt jag styr på, om det inte är så att jag får hjärnsläpp och överger honom totalt. Förut kändes det alltid osäkert och jag slarvade vilket gjorde att Elmer gärna sa upp sig, men nu är det mycket bättre. Vi gjorde samma övningar som Inez gjorde i torsdags men lade in några fler hinder och satte ihop alla kombinationer till en bana. Jättekul!

Vi har även hunnit trimma för Wille vilket var kul och så sjukt jobbigt på samma gång. Red i dressyrsadeln för första gången på länge igen och den är lite vidare än hoppsadeln så jag fick galen mjölksyra i ljumskarna/innerlår. Men jag kämpade på utan stigbyglar och även om Wille får fortsätta hjälpa mig med sitsen och jag ständigt måste komma ihåg att påminna mig själv så är det mycket bättre. Det bästa vore om jag hittade en inte alltför dyr dressyrsadel med djupare säte till mig själv eftersom jag inte riktigt kommer ner i Annas sadlar. Min röv tar lite mer plats än hennes kan man lugnt säga men så är det när man är född med botay! Har du eller känner du någon som har en liggandes, hojta till. Förutom sitsen gick lektionen rätt så bra, jag fick jobba på att ha Elmer loss i sidorna och övade på skänkelvikningar och att kunna rakställa mitt i för att sedan fortsätta flytta för skänkeln. Supernyttigt och bra för mig att hela tiden se till att jag rider och planerar och inte råkar åka med eller bli passiv. Har några snuttar film från passet.

IMG_7117

Sen har det blivit promenad i skogen, en dags vila och nu i helgen har vi tagit vara på solskenet och ridit ut på dagen. Igår motionerade vi i skogen på de smälta vägarna men idag fick vi förpassa oss till ängen för det var så pass mycket kramsnö på skogsvägarna. Vi hade sällskap med Inez och Charlie och vi red galoppintervaller på två väldigt glada (och snabba) djur.

Vi älskar förresten våra nya Team Fors jackor från Uhip. sköna, snygga och väldigt användbara.

/Josse

IMG_7008

IMG_7119

IMG_7120

IMG_7007

Detta inlägg publicerades i Elmiro. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s