Vad gör du nu för tiden? Varför hör du aldrig av dig?

Full fart här! Och när det inte är full fart så sover jag typ! Har verkligen inte hunnit med att blogg även fast jag egentligen tycker att det är jätte kul! 

Har iallafall hunnit med att säsongsdebutera i så väl hoppning som dressyr med ett relativt godkänt resultat. 

Red en MsvB:4 på Strömsholm med Bullen för någon vecka sen. Han blev en aningen lång och låg i sin form och jag orkade inte riktigt rida ihop honom så bra som han kan vara. Blir lite överkänslig i de enkla bytena så de blir lite abrupta inne på banan. Och sedan råkade vi göraseriebyten i ena förvända så det var ganska kostsamma missar. Jag valde även att rida bakdelsvändningarna något större än önskvärt men jag har fått någon gång att hon vrider sista steget så det måste övas bort! Poängen just nu blir ju då rätt snarlik, men poängen sedan kommer ju att bli högre! 

Lyckades kamma hem 7:or på alla byten utom ett så det kändes ju verkligen bra! Det är ju något jag har slitigt på med rätt mycket nu under höst och vinter. Så med de missarna och höjdpunkterna på bytena så landade vi på 62,6% så absolut inget att skämmas ögonen ur sig för även om man alltid vill bli bättre! Var sedan i Kumla med båda hästarna för att hoppa lite och båda gjorde det faktiskt väldigt bra ändå! 

Jag kom lite nära på 2:an i 100-klassen så fick en bom ner med Snorkan som i övrigt gjorde det lekande lätt! 

Hon startade sedan väldigt bra i 110-klassen med att vara felfri fram till 6a men jag kom in som en påse skit i kombinationen och tog mer eller mindre b hindret med huvudet, ingen tårullare där inte! Så efter det misstaget valde jag att utgå och träna vidare tills jag inte gör såna missar! 

Bullen gjorde 110-klassen lekande lätt och tog sig felfritt i mål utan bekymmer trots att piloten plockade bort galoppen på vattenmattan! 

I 120-klassen fortsatte han att vara väldigt fin, jag fick en miss med att gå på ett språng extra in i första kombinationen och då får jag honom att hoppa lite snett vilket aldrig är att föredra! Ville sen inte göra om mitt misstag och skickade därför in honom i andra kombinationen… Tänk att lagom inte är ett ord som passar mig… 

Så två relativt stora ryttarmissar men i övrigt en fin häst! Vilket känns kalas nu när tävlingarna börjar rulla på lite! 

Superkul också att få tävla på samma tävling som Jenny! Det har vi faktiskt aldrig gjort! Sist vi var på tävling tillsammans var faktiskt när hon red i Globen ioch jag hejade allt jag kunde från läktaren! 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Det här inlägget postades i Lillbullen, Pizzabun. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s