Veckorapport

Det är ju tur att chefen bloggar från Loviseholm när slavarna hemma på farmen inte får tummen ur. Skämt åsido, jag har haft en galen vecka på jobbet så hästarna har tagit det ganska lugnt. Inez och jag inledde veckan med att träna för Wille och vi skötte oss bra båda två. Det blev mycket fokus på programridning vilket fungerade helt okej. Jag har kommit till en helt annan ridning i grunden och kan snabbare få Elmer där jag vill ha honom och nu ska jag bara lyckas rida ett program med alla tåtar på plats också. Det blir till att kämpa rätt så rejält eftersom jag har en förmåga att tänka på allt som ska göras istället för att fokusera på en del i taget och verkligen rida bit för bit. Jag har två veckor på mig inför påsktävlingen att få ordning på allt så det är bara att nöta på.

Elmer har sen fått en lite längre paus med vila i fem dagar eftersom vi har kör på i ett ganska högt tempo de senaste veckorna. Han har fått chilla med spikmattan och känns fin i kropp och ben och förutom att han busat genom att rymma ur hagen och haft för sig lite andra hyss så verkar han mer än nöjd med livet. Men nu är det slut på kortsemestern och vi ska fortsätta träna på inför säsongen som ligger runt hörnet.

Liten har fått springa med pessoan och även över bommar. Hon är duktig och har mer och mer ordning på sig själv och är väldigt lydig på linan. Uffe har även skott både Elmer och Liten så de har nya fräscha racerpjuks.

Vädret, vilket bakslag! Så otroligt besviken på kylan och hoppas plusgraderna letar sig tillbaka för vi behöver verkligen ha en mjuk ridbana. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, hellre lera upp till knäna än hårt och halt underlag.  

  /Josse 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s