Last week

Fortfarande 1000 järn i elden dygnet runt förra veckan så bloggen blir såklart lidande. Helgen har varit lugn för min och hästarnas del eftersom jag inte mått så bra, kroppen har sagt upp sig och jag har gått på någon form av sparlåga så Elmer har fått klättra i skogen och jobbat i pessoaselen, likaså Pizza. Hon drog av sig en sko i torsdags OCH i fredags, Uffe hann fixa henne på torsdagen men hov nummer två fick vänta någon dag extra. Som tur var är vår ridbana rätt mjuk nu så det gick att logera lite lätt utan att hon blev öm i hoven.

I onsdags var jag och Inez på hopplektion hos Anne och det gick rätt så bra för båda två. Inez måste jobba på ordentligt med benen och även rida mellan hindren och inte bara ”åka med”, känna att han lyssnar framåt – ta en halvhalt – och sedan rida på framåt igen. Det är inte lätt i början men hon suger åt sig som en svamp av allt hon får höra så det går sakta men säkert framåt. Sist fick hon i läxa att öva på sitsen över hindren och det var betydligt bättre denna gång än förra, jättekul! Fick inte med så mycket på film men några snuttar blev det.

Elmer då, jo han var fin på framridningen och första halvan av hoppningen. Eftersom jag kommer till lite mer ridning nu så blir han bättre på backen vilket resulterar i en coolare gubbe. Anne var nöjd med honom och ingen fattade riktigt vilken häst det var jag satt på, men jag sa att vi inte skulle jinxa för mycket för vad hände när vi började hoppa bana? Haha jo han blev galen! Tänkte hoppa oxer baklänges och annat smått och gott men vi lyckades ta oss runt helt okej ändå tillslut. Jag är glad att han har en gnista som heter duga och får helt enkelt go with the flow när han blir en aningens hyper.

/Josse

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s