Dressyrsöndag

Igår var det alltså dags för omg. 2 i dressyrallsvenskan div. 3 och jag, Elin och Elin tog oss ut till Djursholm för att rida fint. Nu var det lite mer nervöst eftersom vi kom på en andra placering hemma på Botkyrka och vi var framme och nosade på finalen. Jag blev lite sen så det var bara att kasta sig upp i sadeln med en gång.

Elmer var helt okej med på noterna och mitt mål för dagen var att rida framåt mer och inte börja trixa och ta tillbaka om han skulle bli spänd. Det är nämligen precis vad jag gör så fort jag rider in på banan och är en olat jag ska träna bort, så fokus framåt och även våga ”släppa” i galoppökningarna och ta hörnet när det kommer helt enkelt.

Vi red ihop några % mer än sist och fick 61%. Mitt mål är att rida på minst 60 så det klarade jag, målet för dagen var helt klart en förbättring men allt behöver bli bättre. 6 och 6,5 genom hela programmet förutom på skritten och traven innan sista galoppen + den fattningen då han hamnade på dubbla spår. Väldigt jämnt helt enkelt och det är bara att kämpa vidare!  

Näst på tur var Elin och Egoiste som red ett väldigt jämt och fint program och som belönades med 65,3%. De hade en liten miss i ena galoppökningen annars bra i det stora hela. De kammade hem en 7:e plats individuellt. Sist av alla i klassen red Elin och Zarah som också red ett bra program och trots att Zarah var lite störd och strulade i galoppökningarna landade de på 65.5% och kom 4:a individuellt. Så stolt över mina två Elin som var grymma precis som sist!

Trots att ingen kände direkt ”wow” efter dagens ritter, och det var supernervöst innan Elins resultat kom, lyckades vi även denna gång kamma hem andraplatsen i lagklassen och är vidare till final på Gustavsberg 31:a maj. Så himla roligt! Är verkligen jätteglad att vi har ett sånt bra lag ihop och att få rida med Elin och Elin är awesome! Längtar till finalen och det ska bli riktigt spännande att vara med.

/Josse  

   

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s