Back to basic

Tävling igår då, Snorkan fick åka med och gå en lättare hoppning. 90 och 1 meter på Haningebygden.   

Egentligen är det inte helt optimalt att åka med henne på så här små tävlingar då själva atmosfären blir lite för mycket för henne. 

Lite orutinerade funktionärer på framhoppningen och sedan till det lite orutinerade ryttare. Helt förståeligt såklart! Alla måste vi börja någonstans. Men för henne blir det lite för flamsigt. 

Hon kändes väldigt fin till 90 klassen och gick in och gjorde ett bra jobb. Hon blev lite spänd på hinder nr 2 som var ett enfärgat plank. Spänningen satt kvar lite och hon blev lite för stark till hinder 3 och jag la henne då ett uns nära. Onödig miss av mig så då fick hon med sig den bommen. 

I övrigt känns hon lugn och fin med gott förtroende. 

  
Till en meter så blev det lite stökigare på framhoppningen och då passar henne inte alls faktiskt. Hon blir alldeles för känslig! 

Inne på banan tycker jag ändå att hon börjar bra och gör ett fint jobb. Kan rida distanserna bra, lite het i kombinationen men egentligen inget att lägga notis om. 

Får sen lite för mycket häst i handen och blir lite för avspänd själv och då fick vi lite problem på hinder nr 5 men vi rättade till det och fortsatte sedan felfritt. 

Nöjd i övrigt med rundan. Jävligt missnöjd med hinder 5. Behöver inte analysera det mer än så. Hon kommer få gå lite lättare tävlingar just för att vi ska komma ihop oss igen. 

Att koppla bort min rövgas är ju det svåraste jag har gjort och också något som har varit nödvändigt för min utveckling. Nu ska bara både jag och hästarna vänja sig vid det! 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Det här inlägget postades i Pizzabun. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s