Alla dessa hypar…

Vem är det bra för egentligen? All denna hypade utrustning, coola namn på foder, satfläsksvåra övningar. Ja ni vet allt man kan bli lurad på, gå på, tro på. 

Klart jag hoppar serier ibland, eller kanske en knixig väg i terrängen eller ja jag vet inte. 

Klart jag har cool utrustning! Jag har Eric gjordar till mina hästar, Sprenger bett, ogilvy paddar, Ariat skor och tiger boots. 

Jag matar även med mash!

  

Så ni förstår ju hur cool jag är! 

Men för det mesta så är det enkla övningar, låga hinder, och fokus på galoppen. Hur stora språng har jag? Och hur kan jag påverka dom? 

Helt vanliga träns går alldeles utmärkt och remontnogrimma är en favorit! Och vardagsskydden kan gott och väl komma från hööks! (Jag är lite fåfäng på tävling, så då brukar det bli cwd, prestige eller veredus, men det handlar mer om fåfänga än om funktion för den är den samma)

Och sen matar jag även mina hästar med sånt där gammalt skräp som havre, korn, betfor och pellets. Så sjukt tråkigt och omodernt! 

Men frågar ni mig, om än lite partisk, så tycker jag att mina hästar är fina i sina kroppar och päls, presterar bra, ja Bullens hoppning går ju att diskutera men tror inte att allt sitter i en ny sadelgjord, anatomiskt träns eller något cool namn på foder. Tror mer att den där sträckningen i ryggen inte var helt optimal för hans prestation. Och dom verkar må allmänt bra och vara nöjda med sina liv! 

Så som sagt är det bra för hästen alla dessa nya coola saker eller är det hästägarterapi? 

Placebo är ett himla bra band om ni frågar mig! 

  

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Alla dessa hypar…

  1. Rebecca Joli skriver:

    Haha jag erkänner att jag har ett gravt missbruk när det gäller prylar. En del saker tror jag är bättre oxå, ex har jag oxå ELT-gjord, sprenger-bett, ogilvy och så vidare, men långt ifrån allt är dyra grejer. Det är ju i slutändan inte prylarna man rider med, inga prylar i världen kan kompensera dålig ridning. Kan inte låta bli att tänka många gånger att folk kanske borde ta de där pengarna de lägger på dyra prylar och lägga på en bra tränare istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s