Det är detaljerna som gör det

Jag har ett gäng ambitiösa tjejer som jag hjälper lite grann med ridningen och det är verkligen super kul! Och det är så himla nyttigt även för sin egen utveckling.
Igår blev det verkligen så himla tydligt när en av tjejerna red och så gjorde vi en rätt så bra och basic övning där vi rullade på tre stora serpentiner i galopp med avbrott till trav över medellinjen och sedan fram i den nya galoppen.

Ekipaget i fråga gjorde denna övning grymt bra förra veckan och man kunde verkligen se på dom att ”nu jäklar ska vi visa den där tanten i mitten att vi kan det här!” så det var lite som att köra Ferrari på en skogsväg, plattan i mattan och full sladd 😉

Så då fick vi börja med att komma tillbaka till lugnet påminna oss om vad som faktiskt är viktigt och att kvalité i det vi gör är så mycket viktigare än kvantiteten! Det viktiga i övningen är ju att få en bra fattning, följt av ett bra avbrott som ger en bra trav för att sedan börja om med en bra fattning igen. Sen om det tar lite tid, ja det gör ju inget himmelen ramlar ju inte ner och det är fortfarande viktigare att göra 5 bra fattningar än 25 dåliga!

Och det är när man inser det, man ser det hos andra, man ser det hos sig själv och man inser att man måste vara ödmjuk mot övningar och inte bara ge sig iväg och tänka nu jäklar kan vi det här!

Tänker till exempel på Arnold, han gör allt så jävulusiskt lätt, allt ser lätt ut och han bara gör. Men å andra sidan så känner jag ingen människa som heller är så nördig som han. Han gör varje ridpass med precision och just fokus på detaljerna.

 Han kan sitta och dela in ridhuset i 4 delar och rida lika många galoppsprång som han rider på en kortsida, lika många rider han sen på långsidan. Han kan växla små och stora volter och rida på exakt lika många galoppsprång oavsett om volten är 8m eller 20m. Han har stenkoll och lämnar inget åt slumpen och är lika noga med det varje dag. Eller ja för honom är det nog inte noggrannhet utan självklarhet.

 Och det är det jag tycker att många av oss saknar, just noggrannheten, ibland är man lixom glad bara för själva överlevnaden eller just – fasen idag gjorde jag 57 fattningar! Slå det om ni kan! Ja men var det 57 bra fattningar med kvalité eller var det bara ett försök till att slå ett nytt PB? Eller idag hoppade jag 140 slå de om ni kan! Ja men red du jämnt rakt fram till hindret i balans, hoppade hindret och fortsatte sedan rakt i balans i en jämn rytm? Om inte, gör det på hinder som är 50 cm tills det fungerar!

 Det är lite det som fascinerar mig, att just kvantiteten lockar mer än kvalitén?! Jag själv är ju mer ”förkrossad” att jag missar en anridning på ett galoppsprång på en bom på marken än vad jag är glad över att jag överlevde ett hinder på 140. Alla är vi ju tack och lov olika, men jag tror inte att det hade skadat med lite mer fokus på detaljerna och låta det ta lite tid ibland. Och skulle det vara så att himmelen ramlar ner under tiden så är det ju bara regn och det har ju människan överlevt i tusentals år så det ska nog gå bra ändå!

  

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det är detaljerna som gör det

  1. Jenny skriver:

    Skriver under på detta hörru! 📝😃👍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s