Förr var det modernt med lydnadshinder

Blev en kväll med trim i går av mina bruna hästar. Först ut var Liten som fick springa på gräsbanan, inte helt optimalt för gräsbanan kan man säga. Tur att hon väger drygt 200 kg och jag är smal som en sticka så att det inte blev allt för mycket slitage på banan. Man kan säga att jag helt hade missbedömt hur mycket det hade torkat under dagen. Och Jah om någon vill verkligen spara på gräset tills de gånger man absolut måste genrepa hoppningen där nere. 

Nåja åter till det som kallas dressyr. Liten gör ungefär 100 000 övergångar och halter just nu. Det absolut tråkigaste och minst nödvändigaste i hela världen om ni frågar henne! 

Men halterna gör hon faktiskt rätt bra! Igångsättningarna är lite värre och ibland så även avsaktningarna. Man kan säga att hon har en tendens att bli stark som ungefär 10 oxar…. 

Elmer fick gå på grusbanan, då hade jag tagit mitt förnuft till fånga! Han var rätt spänd till en början vilket var länge sen han var men han har väl hört att det vankas tävling så det är bäst att börja ladda i tid! 

Red såna här vanliga tråkiga övningar som utåtställd på volt och så. Elmer 20 år som inte har gjort den övningen så många gånger förr….. Tog helt saken i egna händer kan man säga så när jag passerade ett av hinderna som stod på banan med utåtställd häst så uppfattade Elmer det som att jag absolut ville att vi skulle hoppa det, jag hade ju honom ställd mot det! Så vips blev dressyren hoppning och vi tog hindret av bara farten…. Lite oväntat och något oplanerat tyckte piloten men tack och lov hängde hon med och vi var förenade hela passet igenom! 

Slappnade av fint efter hand och avslutade på ett bra sätt så det var skönt! Ska försöka hoppa igenom honom lite i dag hoppas jag om inte vädret är skit och jag gråter blod. 

Snorkan trimmades på morgonen både igår och idag. Igår med sadel på och hon är verkligen kalas fin! Det är så kul! Typ guldstjärna till henne varje dag! 

Imorse fick honom ranta runt i ringen med tvångströja och även det gör hon bra! Ska bli riktigt kul som sagt att tävla henne i helgen! 

Gullbert vilade efter helgen och ska sparkas igång idag igen när det är dags för Liten att få en sabbatsdag efter att ha fått sprungit tre dagar i rad med blodvite iallafall om ni frågar henne! Jävlar vad jobbigt det är att trimma säger hon! 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Förr var det modernt med lydnadshinder

  1. Ida Qvarnström skriver:

    Hahahaha, Elmer!! Det där hade kunnat vara min pålle, fast han är bara 13 än så länge. Bävar för den dagen han fyller 20… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s