En dag i Smedstorp

Som sagt det är en hel del kontraster i den här sporten! Malmö arena förra helgen, ridbanan i Smedstorp den här helgen! Man kan ju lätt förstå de hästar som får scenskräck i Malmö om de är vana vid Smedstorp så att säga! 

Liten var en superstar och förutom en liten fadäs när vi skulle hem och Liten hellre ville bo kvar i Smedstorp så var det stjärnglans rakt igenom! 

Valde att trava fram ute på gräs då ridhuset hade en temperatur av drygt 100 grader varmt och ett sanddjup av dryga 50 cm. Inte helt optimalt kan man säga. 

Planen var även att bara ta ett språng på varje hinder för att absolut inte slita på henne och trötta ut henne i onödan. 

Dom hade missat den lilla detaljen att uppdatera equipe så man kan säga att jag lite fick göra en Douglas i en EM final men på en något längre nivå. För när jag går in på framhoppningen i tron om att det är tre kvar till mig så var det visst två strykningar och jag var nästa som skulle gå in på banan. 

Men tog det bara lugnt, tog två gånger på lilla sen en gång på varje och travade lite lätt ner till banan. 

Inga konstigheter sa Liten och levererade en stensäker felfri runda! Hon ger verkligen så himla fin känsla! 

Lät henne sedan stå ute i skuggan mellan klasserna istället för att ställa in henne i en varm trailer. Vi stod där och spanade in de andra i väntan på vår tur. 

Gjorde samma procedur som innan, travade lite lätt på gräset, gick ner och hoppade en gång på lilla och en gång på oxern för att sedan lugnt skritta ner till banan. 

Här tassade hon lite i ettan, vet inte riktigt varför. Men hon blev förlåten efter att matte i fråga ridit in i kombinationen i blindo och hon löste det galant! 

Plättlätt och felfritt ännu en gång! Det är bara att tacka och ta emot på alla dessa fina rundor som den här fina hästen ger mig! 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s