Du kan inte ha mer påskjut än bärighet

Det var lite grundtemat igår på träningen för Wille. Både hästarna skötte sig kalas och känns i väldigt fin form. Bullen var först ut och han fick jobba på knäböjningar och bärighet. Kunna separera och först trava utan tryck, för att sedan lägga på tramp och till sist trampa uppåt framåt.

Han blev riktigt fin och jag fick bort den lite starka känsla som jag kan ha ibland på honom. Men det är viktigt att jag verkligen backar tillbaka ordentligt och får honom att vänta och bära där först innan jag rider fram. För rider jag bara fram blir påskjutet för stort i förhållande till bärigheten och då kan ju faktiskt även en mindre intelligent människa att man kommer att få en stark känsla… Synd att jag verkar sakna någon form av hjärnverksamhet ibland bara så att jag inte kunde räkna ut den ekvationen själv, men tur att jag har Wille som kan påminna mig om hästens anatomi!

Jag hade groominghjälp av Josse och Inez igår så jag hade förmånen att bara hoppa av den ena hästen för att hoppa upp på den andra och näst på tur var Liten.

Hon skötte sig verkligen över förväntan eller vad jag ska säga. Inte för att jag hade förväntat mig att hon skulle vara dålig men hon var riktigt bra vilket var jätte kul!

Vi jobbade mycket på att få henne att vänta med en lång hals och sedan kunna göra tempoväxlingar i både trav och galopp. Hon har sådan himla stor bakbensaktivitet och lite ”dåliga” framben så jag måste verkligen vara noga med att ha hennes hals ute annars får hon inte riktigt plats och då blir hon för stressad.

Är som sagt väldigt nöjd med henne och det känns bra inför stundande Breeders! Veronica och Carina var gulliga och kom ut och var publik åt oss så på instagram finns hela 15 sekunder av trav på Liten för den som är nyfiken 🙂

Tog ner Snorkan för att se hur hon såg ut men hon är inte helt okej än utan är fortfarande lite för ömfotad så hon fick bara trava två varv på banan innan dagens övning var slut. Väldigt besviken såklart satfläskpigg som hon var! Hoppas verkligen att hon ska vara igång till nästa vecka det vore så skönt för hjärtat mitt!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s