Inleder dagen med programträning

Blev en tur till ridhuset i ottan för att hinna rida programträning för världens bästa dressyrtränare nämligen Wille. Vet att jag prisat henne till skyarna förr men det kan inte göras nog många gånger! Finns ingen som hon!

Började med att känna igenom samma som i tisdags att jag kan separera allt, få honom att vänta, kunna trampa uppåt och till sist uppåt framåt. Och när detta var placerat i trav och galopp med en fin känsla och nött på lite avsaktningar framförallt så att jag fick fin kvalité i traven efter galoppen.

Sedan var det dags att grillas över öppen eld kan man verkligen säga! Jag har helt klart tappat en hel del teknik i min ridning nu som måste komma på plats igen. Jag måste rida med mer nyanser och lite mindre tryck. Det är som att jag har blivit lite för stressad i min ridning så jag håller i lite för mycket och samtidigt trycker jag på lite för mycket. Men jag ska göra mitt bästa imorgon för att verkligen vara lugn och separera allt och ta en sak i taget på framridningen.

Red igenom programmet två gånger och första gången tog jag nog om varje rörelse minst två gånger… Ni förstår ju hur bra det var! Haha

Andra gången däremot fick jag med mig mera känsla och teknik och kunde faktiskt rida från start till mål utan att ta om något! Lite uppdelad ryggning men annars inga direkta missar. Utan snarare en bra känsla och en aktiv ridning utan att få för mycket press.

Nu är det som sagt fullt fokus mot imorgon med ordentlig uppladdning lite stretch, skritt och pill och fix så att vi inte är för trötta imorgon utan har pigga och fräscha muskler! Hage hela dagen och sedan ikväll styr vi mot Segersjö för att vakna upp där imorgonbitti! Kommer bli kalasbra helt enkelt!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s