Väldigt fin helg i Segersjö

Det blev verkligen en lyckad tävling för oss i Segersjö, både jag och Bullen trivs som fisken i vattnet på denna enormt fina tävlingsplats!

Bullen inledde med en fin dressyr på fredagen kanske inte så ”flashig” som han kan vara men just nu befäster jag en ny typ av ridning och då får man helt enkelt tumma på något. Trots det gav det faktiskt en fin utdelning och jag fick faktiskt PB av både huvuddomare Seppo Leine som gav mig 65% och roligast av allt charmade jag äntligen Ulf Wilken! Vilket har varit lite av ett mål för mig! Äntligen lyckades jag och det belönades med 69% och från honom en individuell 4:e plats vilket jag är väldigt nöjd med!

Totalen blev 67% och en 11:e plats inför lördagens terräng.

Som alltid känns Segersjös terräng ”relativt enkel” men som alltid så vållar den större problem än man kan tänka sig! Bullen lekte sig dock igenom hela banan och ska jag kritisera något för att jag ska bli ännu vassare i terrängen så vinglade vi något på uthoppet. Dock var han fullt fokuserad på vad han skulle göra och plockade bort ett galoppsprång fram till tripplebrushen och gick på tre istället för fyra. Så egentligen ska jag inte klaga allt för mycket!

Fick en mer eller mindre perfekt tid på 5 min blankt på en optimaltid om 5,05 så 5 sekunder till godo.

Söndagen började tidigt med att jag trimmade Bullen drygt 20-30 min strax efter 6 för att känna på honom efter terrängen samt att samla ihop honom lite efter en dag där han fått vara lite längre än vad som är optimalt för ett hoppmoment. Han kändes väldigt mjuk och fin och dansade därefter lätt igenom vetchecken vid 8.

Sedan var det dags för Liten som snällt blivit ditkörd av Carina, Veronica och Uffe att gästspela på internationell fälttävlan! Så himla kul att få rida henne på en så fin bana som Segersjö. En 100-klass stod på schemat vilket hon gjorde mer än galant!

Hon är verkligen så himla fin och så himla cool, den stora arenan skrämde inte denna lilla häst utan hon gick in och gjorde sitt jobb! Matte tog en halvhalt för mycket in i kombinationen så efter en lite lång distans då på 2 galoppsprång så orkade hon inte riktigt trycka av så bra som hon kan så en bom föll tyvärr ut ur kombinationen men vad tusan gör det? Finns verkligen inget att klaga på när hon får gästspela på en så stor tävling och det läskigaste hon var med om var att det blåste i taket på tältstallet när vi skulle knoppa.

Trots 4 fel i protokollet så blev det en ”2:a placering” bland unghästarna så rosett, plakett och premie fick hon med sig hem! Bara att tacka och ta emot!

Efter lite chill i lastbilen var det sedan dags att ladda upp inför Bullen som skulle starta runt 13:45.

Bullen kändes väldigt bra på framridnigen men fortsatt många övergångar för att sedan hoppa lite snett första gången på lilla men en liten korrigering i ridningen och han hoppade kalas!

Gick in på banan med en bra känsla och den skulle få hålla i sig hela vägen runt! Blev en gnutta stark efter ettan och då valde jag att ta en lite längre väg till tvåan för att verkligen inte styra på med honom en gnutta för stark utan verkligen ha honom lätt och bärig. Låg sedan helt mellan skogen och röven på hinder nr 3 och jag får verkligen ta på mig det nerslaget då jag verkligen red i blindo medan Bullen låg helt rätt… Lite surt så klart men det händer även den bästa!

Resten av banan red jag väldigt fokuserat på att verkligen komma rakt till hinderna, ha en bra galopp, kunna lätta i handen och sedan lägga på ett litet tryck. Då min hjärna inte är den snabbaste på att få ihop alla dessa bitar så tog jag stora vägar och tid på mig vilket såklart kostade mig 5 tidsfel men dom tar jag helt på mig! Jag behövde dom igår och för mig var dom viktiga!

Men trots 9 fel sista dagen tappade vi bara en placering (visst vi hade varit 2:a om jag varit felfri) och vi fick med oss en fin 7:e placering hem vilket jag är jätte nöjd med!

Tycker att hästarna gjort en jätte fin helg och jag ser verkligen fram emot framtiden! Den kan bli hur spännande som helt!

Härligt genrep för Stall Nilslund inför Lag SM också där Hanna vann klassen, Rebecca strax utanför på 11:e plats, Johanna på 19:e plats och Mathias 24:e. Känns helt klart lovande! Elin var dessutom 6:a i Åkerbo så man kan säga att vi är glödheta! 😉

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s