Lyxen att träna hemma

Går inte att komma ifrån att det är galet lyxigt att kunna träna hemma! Även om jag igår bara red en häst, Snorkan är ju inte träningsduglig än, Liten vilar på annan ort och Elmer ja han fick bara inte vara med helt enkelt. Så dagens stjärna, som typ alla andra dagars stjärna fick bli Gullbert!

Vi jobbade igår enbart på form och tempo och få mig att våga rida i en lite större gång men fortfarande i min comfortzone. För nu orkar han gå ett snäpp större utan problem men jag sitter fortfarande kvar och mesrider lite. Jobbade även på att kunna hitta det läget när jag ”bara” rider på fyrkanten utan att behöva ta till massa krusiduller för att komma dit.

Han blev väldigt fin och bärig i formen och han blir även väldigt bar i tempoväxlingarna och lite luftigare i gången. Det är verkligen jätte roligt att rida just nu och det gäller bara verkligen att jag kan underhålla det själv hemma också, för nu dröjer det en hel månad innan Wille kommer igen. Mitt hjärta blöder lite över det!

20130407-225012.jpg

Red Elmer efteråt och med de långa sporrarna kvar på och inspiration till 1000 så kom jag verkligen åt honom och han fick trampa på till svetten lackade, misstänker att han trodde att jag hade slagit i huvudet men i självaverket var jag bara galet ridsugen 🙂

Jobbade på att få en bra framåtgripande trav med lång hals och sug på bettet, i galoppen sedan så kämpade vi på med lite samling och arbetspiruetter.

Har inte planerat in någon dressyr för honom just nu men jag börjar bli lite sugen på att styra in i någon klass snart och visa oss på styva linan! Vi får väl se om jag hittar någon lämplig arena för kungen i djungeln!

Idag är som sagt Bullen redan trimmad så ikväll är det Snork och Elmert som väntar! Ska bli lika roligt som vanligt! Fasen så härligt att vara galet inspofylld!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s