Nej men varför inte lite trim

Jävlar va jag gnider röv på mina hästar just nu men de känns också rätt bra måste jag medge. Framförallt den där Elmert som igår glänste och var typ sitt bästa. Jag har ju anmält honom till en MSV-klass och trots att beskrivningen säger Medelsvår så kan det vara jävligt svårt för oss det kan jag lova! Så vi måste ju trimma satan så att vi både kan springa på tygeln med ett träns i munnen och även kunna göra krusiduller på tygeln med ett träns. Jag har ju tidigare ridit honom på kandar för att ha lite hjälp när framförallt det blir mycket skritt, galopp, skritt, galopp. Just den övningen inne på en arena med en lite adrenalinstinn Elmer har ungefär samma effekt som att sätta johnnys starka senap i rumpan på en katt. Så det behövs verkligen trimmas på just dessa övergångar så att vi kan göra dom i sömnen för kan vi det så kan vi nog ändå typ visa upp dom trots adrenalin och stålmannendräckt på oss!

Snorkan känns fortfarande lite för svag och lite matt i bak, hon håller lite i handbromsen i höger varv men om man bortser från det så är hon rätt fin. Stadig i sin form och påverkbar. Bara just det att hon kanske inte svingar på så mycket som man skulle vilja med sina långa storkben.

Busade lite och styrde på en liten sockerbit som vi hade på banan både igår kväll och i morse och man kan säga att hon inte ha hoppat på ett tag! Hahaha jävlar i havet! Det var framben precis överallt och jag höll på att trilla av baklänges! Man kan säga att hon verkade uppskatta det! Just nu lägger jag som sagt mycket jobb på formen och så även mellan gångerna jag styrde på den lilla sockerbiten, att faktiskt snabbt kunna komma tillbaka till jobb och få henne att använde hela kroppen och inte bara underhalsen och skotta på. Detta är ju ett jobb som jag kommer lägga väldigt mycket energi  på i vinter för att kunna få ut ännu lite mer kraft i sprången.

Ikväll väntar ännu mera trim med Gull och Elmert, sen ska det smörjas av, börjas packas och fixas och donas inför resten av veckans utmaningar och äventyr!

20111009-072107.jpg

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s