Dåligt betalt?

Alla vet att man inte blir tjock av att jobba med hästar, om man inte har Annelie som kock kanske för hon lagar ju grymt god mat och efterrätter att dö för! Och en Elin och Arnold som bjuder på pizza till helgen med lite tv mys. Men bortsett från det så rör man sig ju en hel del när man jobbar i stallet och dessutom så är det ju väldigt hett att diskutera hur lite betalt man får, bland annat här eller på P3 till exempel! Lite pengar = lite godis = lite fett runt magen.

Och Absolut de är inte jätte många som har jätte mycket kvar i fickan varje månad. Och man tycker att det är en skam att få mellan 2 000 – 5 000 kr i fickpengar.

Men då om vi börjar se på det åt andra hållet då.

Vi tar en hyra, jag kommer ju från Stockholm så visst min bild är kanske lite skev vad vet jag men vi säger en etta och vi säger att den kostar  5000 kr. Inte helt orimligt. Då är det inklusive el, värme och wi-fi.

Sen tar vi mat för en person i en månad det avrundar jag till 1 500 kr.  Konsumentverket säger 1 410 – 1 840 kr / månad. Då har jag har räknat med duschkräm och deo och några tops i den summan också, det vill säga uppehället. Ganska snällt räknat vill säga.

Sen tar vi stallhyror, det är inte helt ovanligt att du kan få ha med dig två hästar, inackorderade i Stockholm med allt foder skulle jag snitta till 5 000 kr per häst, det vill säga 10 000 kr.

Sen har vi skoningar, det är en 1 000 lapp per häst, dom skos ju kanske var 6 vecka så vi säger 1 500 kr / månad.

Och sen har vi träningar, där sätter vi en 1 000 lapp, då har jag räknat med en billig tränare som tar 250 kr och du tränar en gång i veckan på en häst. Och betalar ingen ridhusavgift. Ej eller bensin för du behöver ju inte heller köra till träningen för du har den ju utanför dörren.

Om vi då gör en liten snabb huvudräkning så landar vi på

Hyra       5000
Mat        1500
Stall        10000
Skor       1500
Träning 1000

Ger en total på 19 000 kr. Sen vill vi ha fickpengar, vi säger 2 000 kr eftersom jag har räknat allt det andra ganska snålt också, det ger alltså 21 000 kr efter skatt. Så ja jag vet inte om det är så jävla dåligt betalt trots allt med drygt 28 200 kr i lön. Jag är ju Stockholmsbarn så jag valde tabell 34. Men vad vet jag?

Annonser

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Dåligt betalt?

 1. Sofie Berglund skriver:

  Håller inte alls med din uträkning där, beror också på i vilket stall du jobbar. alla arbetsplatser är bättre/sämre. Men sen när får en anställd som har med sig 1-2hästar skoning betald? och mat till sig själv? Om du jobbar i ett stall, jobbar du i snitt 10-12 timmar om dagen +kvällsfodring nån dag/vecka, det är slitigt och tungt för kroppen. Det dras av hyra för boende samt hästens box på lönen. och du får ut 3000-5000kr för mig låter det som en riktig skitlön då du inte har råd med mycket på dom kronorna om du ska handla mat/artiklar till dig själv samt att din häst får nya ballerinapjuk var 6.e vecka bla, sen ska du ha råd att träna för att bli något. Just det att arbetstiderna är långt i från 40timmar i veckan och du får ALDRIG någon OB/övertidsersättning. Många jobbar 6 dagar i veckan för 4000kr/månad. Så allt är relativt och beroende på arbetsplats men majoriteten av stalljobb är minilön för hårt arbete. Sen är erfarenhet och lärdom super att lägga på kontot, men du blir likförbannad inte höginkomsttagare på de 😛 PUSS 🙂

  • teamfors skriver:

   Jag kan ju bara se ut i från mina erfarenheter och då kan jag verkligen inte klaga även om det absolut var långa dagar! Men jag hade ju som sagt två hästar, fick lagad mat varje dag och kunde träna hur mycket som helst och mina hästar bodde kungligt! Skulle jag kunna göra det hemma skulle jag behöva en lön på typ jag vet inte 40 eller nått 😉

 2. Emmie skriver:

  Jag jobbar i stall, jobbar 8 timmar om dan, med 3 timmar lunch, har iof inte egen häst men rider en som ägarn betalar för men betalar tävlingar å extra utrustning till hästen.
  Får ut 13-14.000 efter skatt och ingen hyra fast jag bor på gården.
  Ledig lördag och söndag och lediga dagar om jag inte vill jobba extra å få extra pengar/extra ledig dag att ta ut.
  Ibland hittar man guldkorn! =)

  • teamfors skriver:

   Ja verkligen! Men skulle du lägga på att du har en egen häst eller två så känns det ju inte orimligt att man landar på typ 2000-5000 ut. Alltså jag som har ett vanligt jobb sitter ju inte direkt och har 10000 över när allt är betalt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s