Fokus på fel ställe

Då har vi kommit fram till Bullens utvärdering. Han fick enbart gå en klass i helgen och det var en 115.

Jag tycker ur en synvinkel att han på ett sätt gör ett bra jobb, han är väldigt jämn och jag tycker att jag kommit tillbaka till att rida mer i rytmen. I Märsta så tycker jag att jag red lite för mycket av och på vilket jag som sagt inte tyckte att jag gjorde nu.

Däremot blir han lite trutig efter ettan och martingalen kommer då för högt upp på tygeln och gör som en martingal ska göra, det vill säga inverkar. Dock stör det både mig och Bullen otroligt mycket! Kanske mig ännu mer än Bullen så istället för att hjälpa så stjälper den. Och mitt fokus hamnar på att jag blir irriterad på martingalen istället för att lossa honom från handen och rida an på hindret på ett bra sätt!

Grunden till problemet är såklart att han trutar från första början! Men jag har bestämt mig för att nu ett tag plocka bort martingalen precis som jag har gjort på Snorkan och se om jag får en bättre känsla. Och att jag därmed kan behålla mitt fokus på vad jag faktiskt håller på med – Det vill säga rida banhoppning!

Så jag får två jävligt tråkiga och jävligt onödiga nerslag på linjen 2 och 3. Inte det minsta nöjd med den långsidan faktiskt!

I övrigt tycker jag att han gör en säker och stabil runda, så där har jag inte mycket att tillägga! Mer än att som sagt 2 ner är två för mycket!

Annonser

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s