Husmorstips

Nu är ju verkligen hösten här på riktigt med regn i snart dagarna tre och en sol som typ aldrig går upp… så himla tråkigt så det finns inte. Och med detta kommer leran och där med även skitiga ben… Och även skitiga svansar!

Det blir mycket tvätt och fix och för den som har otur så kommer även muggen… Bara satyg vill säga!

Men då tänkte jag vara otroligt ödmjuk och dela med mig av ett av mina små husmorstips som jag gör med mina hästar.

När jag tvättar mina hästars ben och svansar så blandar jag valfri mängd grönsåpa, rapsolja och vatten, spolar av ben och svans, schamponerar in benen och svans ordentligt för att sedan skölja av med vatten igen.

Benen blir lena som bebisstjärtar och svansen behöver inte glansspray på ett halvår. Nej kanske att jag överdrev lite men resultatet blir väldigt bra och hästarna blir väldigt lena och fina i sina karleder och ben och klegget har mycket svårare att fastna i svansen.  Jag tycker även att det är lite lättare att hålla Litens vita ben vita också, men det är kanske bara önsketänkande också vem vet?

Grönsåpa är dessutom lite mer miljövänligt än typ diskmedel som annars är en favorit på vintern när vägar och ridbanor saltas.

Annonser

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s