24

Är en tv-serie men även det antal galoppsprång som man kan rida på en volt. Började dagen med att mamma ännu en dag longerade Elmer och jag passade då på att rida markarbete på Snorkan.

Hade en liten oxer på en drygt 20 m volt som jag sedan red på om och om igen. Och jag fokuserade bara på att rida på 24 galoppsprång varv efter varv efter varv. Optimalt hade kanske varit att rida på 20 – 22 språng men jag ville dessutom att hon skulle gå med en något lägre nacke och där har vi tre saker som är rätt svåra att kombinera på Snorkan.

  1. Spring på tygeln
  2. Spring med stora galoppsprång
  3. Hoppa ett hinder

Så då får man nöja sig med att kunna göra lite av varje, så vi lyckades faktisk att springa nästan hela tiden med nacken lägre än stjärnorna, vi kunde även hoppa hindret utan att samtidigt få in dom fluffiga molnen genom näsan och vi red med i förhållandevis stora galoppsprång med tanke på att första gångerna jag gjorde den här övningen med en bom på marken så red jag på drygt 37 språng. Det tyckte Elin var lite många… Så jävla känslig hon är!

Riktigt nöjd med Snorkan idag och framförallt vänster varv. Höger är alltid svårare men hon blir jämnare och jämnare. Bra pass helt enkelt och jag är redan sugen på att rida igen!

  

Annonser

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s