Dressageday

Igår var det dressyr som gällde, dessutom på SRK så det var nära och bra så åkte emellan med alla hästarna så att de slapp stå på bilen utan kunde gå i hagen istället. 

Började dagen med Liten som var satan i gatan pigg! Det blev både hopp och skutt och diverse utsvävningar och fria tolkningar av programmet. 

Trots det blev det 60% med hem och det är klart jag inte är nöjd med 60% men om man ser till extrapaketet som ingick för oss får man ändå se det som ett okej resultat. Nu måste vi bara få ordning på energin. 

Den här kylan var inte helt gynsam för henne kan man säga! Hon verkligen älskar krispigheten! 

  
Nästa på tur var Snorkan och jag tycker att hon gjorde en fin framridning där jag hade lite register i gången och verkligen kunde lätta ut i handen. 

Väl inne på banan blev hon spänd och körde någon form av Allan Ballan uppvisning och bär jag kände att jag inte kunde vinna då valde jag faktiskt att korrigeringsrida henne.

Verkligen ta halvhalter, lätta ur, släppa ut halsen och när det bar i väg bara göra om. Precis som jag gör hemma. Och när hon bara älgade i väg så gjorde jag halt. 

Ibland måste man bara ta det inne på banan så att de faktiskt inte lär sig att bara tuta och köra på så igår valde jag att ta den ritten. 

Blir ju bara 58% då men å andra sidan så rider ju inte jag för att bli världsmästare i LB utan jag vill utbilda mina hästar för större uppgifter än så. Och få tror jag att jag har med igen med en sån här ritt än att bara försöka glida runt ostört och låta henne ”köra” med mig. 

Sist ut för dagen var Elmer och han är jag faktiskt riktigt nöjd med trots att poängen på 59% inte visar det. 

Han var faktiskt riktigt ridbar, la sig inte på i handen och bara balla ur. Han var mjuk och fin och avspänd nästan hela programmet. 

Domaren i fråga ville ha honom mer på båda tyglarna vilket jag absolut köper men lite samma sak här ibland måste man välja vad man vill ha först. I det här läget vill ja ha honom så här mjuk och ändå avspänd som jag tycker att han var igår. Sen ut det måste jag sen kunna putta på ännu lite mer fram till handen men det har jag nog fått på plats om jag fortsätter att bara noga rida honom så här nu. 

  
Inga topp prestationer igår helt enkelt men ändå nyttig ridning för alla hästarna! Och för mig med såklart! 

Sista starten för i år så det är väl klart att pris hade suttit fint men med nyttigt jobb idag kan man vinna i morgon. 

Hårt slit lönar sig och världen är orättvis för den som trodde annat 😉

Annonser

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dressageday

  1. Karin Öberg skriver:

    Mycket klokt! Det gäller att hålla sin plan hela tiden för att det ska bli bra i slutändan… Även fast det är svårt på tävling när man vill visa sin bästa sida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s