Tack 2015

Hur sammanfattar man ett år? Ett år som bjudit på en hel del stora motgångar och helt klart mitt mest skadedrabbade år genom tiderna. Men också ett år där jag har haft ett fantastiskt team inte minst veterinärt som fått hästarna tillbaka och där med bjudit mig på några av mina största framgångar någonsin! 

Året inleddes tufft med att Liten trampade en spik genom hela hoven och framtiden var väldigt oviss. Skulle hon ens överleva? 

   
   
Men tack vare Gola och David som gjorde årets absolut största hjälteinsats och akut opererade henne på absolut bästa tänkbara sätt så har hon kommit tillbaka friskare och starkare än någonsin! Och även tusen tack till teamet hemma som bytte gips och gav henne den eftervård som behövdes för att allt skulle gå bra! 

Bullen inledde säsongen i lysande form med att nolla samtliga 110-klasser han startade i och sen hade ryttarinnan i fråga 1-2 bommar ner i 120 där precisionen tröt lite! Extra kul också att bo närmare Jenny så att vi kunde tävla ihop! 

  
Ja som sagt jag bodde ju närmare det vill säga på världens bästa Loviseholm tillsammans med Elin och Arnold som har stått ut med mig, utvecklat mig och aldrig kommer att bli av med mig! 

Fått jobba med dom här vilda kelgrisarna det vill säga Bravour och Chin Top

   
 
Bullen mjukstarade säsongen fint i Mantorp och slutade precis utanför placering och det var en bra uppladdning inför vad som skulle komma med eketorp! 
Där inleder Bullen med att göra sin livs tävling och gå en bra dressyr och en magisk terräng som som la oss på en 4:e plats inför den avslutande hoppningen. Tyvärr var det här skada nr 2 kom och Bullen sträckte ryggen illa under terrängen och föll därför som ett korthus i hoppningen. En av mina absolut största besvikelser någonsin! Självklart otroligt skönt med en förklaring till det som hände. Men ändå en otroligt jobbig motgång! 

   
 
Jag hann sedan med att tävla både Snorkan och fick äran att rida sofies fina Uthopia på Botkyrkas tävlingar där Snorkan gjorde en säker runda med pris hem och även Toppis gjorde en fin tävling med felfri hoppning och terräng men lite väl låga dressyrpoäng. 

    

Elmer däremot kom aldrig till start i Botkyrka för där hade vi skada nr 3. Han lyckades gå omkull väldigt illa i hagen och slå sig gul och blå och behövdes så väl sys som bandageras i hop. Och även här var jag oerhört osäker på utgången. Hur går det egentligen att ställa en 20 årig häst still på box? Och det väldigt länge! Tur att det är segt virke i den där rakethästen och han klarade det galant! 

  
Bullen behandlades lätt för sin rygg i hopp om att det skulle gå bra och vi startade Strömsholm men känslan var dessvärre inte optimal i banhoppningen och därefter tog vi beslutet att verkligen få ordning på det och i och med det beslutet så fick vi avstå SM veckan. Men otroligt klokt och väldigt välbehövligt val! 

  
Snorkan fortsatte att levererar fin rundor och placerade sig såväl i Botkyrka som Mantorp och Enköping. 

  
Men ni kommer ju ihåg jag sa att det var ett skadedrabbat år! Så Snorkan fick även hon sin beskärda del när vi åkte in och gjorde en check av henne då hon i Enköping landade lite på knä upp på banken. Knäna var friska! Men däremot hittade vi nu äntligen boven till vårens formdipp. Sprickan som hon har i son hov visade sig vara otroligt mycket djupare än vad vi alla trott och där mitt frampå hoven hade det krupit in en hovböld som såklart satt lite illa. Bara att skära upp och behandla. Skada nr 4 var ett faktum…

Dock började nu Liten och Elmer komma tillbaka från sina skador och det med bravur! Båda levererade felfria rundor och placeringar i så väl hoppning, fälttävlan och stilterräng! 

   
    
 
Bullen kom senare efter en lång vila tillbaka otroligt bra där han placerade sig så väl i Malmö som i Segersjö! Väldigt härligt! 

   
 
Även Snorkan kom senare tillbaka och kunde debutera 1* klass vilket hon gjorde strålande! Tyvärr halkade vi i terrängen och missade ett hinder. Men förutom den ”utbrytningen” var hon felfri rund och levererade en väldigt bra känsla och ett starkt formbesked! Tyvärr har vi haft svårt med hoven och få skon att sitta kvar så det fick bli hennes säsongsavslutning men det känns ändå väldigt lovande inför 2016! 

Hösten led mot sitt slut och Liten såg till att jag fick min största framgång hittills med att vinna Breeders och vara 3:a i öppna championatet! 

En helt fantastisk och obeskrivlig upplevelse! 

 

Med en tävling kvar på säsongen så styrde vi mot Danmark och Nordiska Mästerskapen där jag och Bullen debuterade internationell 2*-klass! 

Absolut inte nöjd med resultatet på sista raden men ändå en otroligt bra erfarenhet att ta med i banken hem! Bullen gjorde en otroligt bra terrängrunda som jag sumpade på sista linjen. Äpplet är surt när man biter i det så det är bara att spotta ut och leta efter en clementin istället. Även hoppningen gjorde han lite ojämnt där han hoppade otroligt bra i fram men då hängde inte riktigt bak med men då vet vi ju vad vi har att jobba med och det känns skönt att ändå ”med lätthet” kunna gå ut och rida 2* under större delen av 2016! 

  
Året har sedan avslutats med lite hopp och dressyrtävlingar. En hel del felfria rundor och starka formbesked! 

Liten hoppade som sagt med lätthet 110 hos Sanna, Bullen har fått känna lite på 130 innan vintervilan, som även den kantades av skada nr 5…. En illa vald spark och några dagar på sjukhus…. 

Båda dom har även hunnit med att träna för Linda och visar på god form!

  
Snorkan har även hon visat på fin form med fina hopprundor och lite väl laddade dressyrrundor! 

  
Elmer verkar vara i sitt livs form och vi hoppas att han kommer fortsätta att vara där och han får tävla det han känner för och vill under 2016. 

  
Summa av kardemumma. När vi är friska är vi jävligt bra när vi är sjuka är vi lite sämre! Trots att 4 av 5 skador hänt i hagen så tror jag fortfarande att hästarna mår bättre i slutänden av att få vara lite vilddjur även om jag mer än gärna ibland har planer på att stänga in dom i bomull! 

Sen är det ju några som har stått ut med med och tjatat på mig i år och till er vill jag rikta ett stort tack och jag ser fram emot att ha er med mig även 2016! Och det är ju såklart Elin, Arnold, Mathias och Wille! Och på slutet hann jag ju ta upp ett gammalt kärt ansikte som även han kommer att få kämpa på 2016 och det är ju Pelle! 

  
Sen har vi teamet på Stav! Utan er hade hästarna aldrig mått såhär bra! Ni ställer upp i ur och skur! Ni finns alltid där och ni ger hästarna alltid förstklassig vård! Tusen tack för att ni är med mig på resan och kan mina hästar utan och innan! 

  
Och för att avsluta med en höjdpunkt så får vi ju inte glömma att jag blev crazy cat lady när Lillekatt ploppade ut tre små söta bebisar! 

   
 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s