-20

Ja då kan man inte göra så mycket. Vattnet inne har fryst i två av stallarna så det blir en hel del att köra dunkar med vatten. Inga hästar får gå ut just nu och det är av blandade anledningar. Det är ju absolut inte farligt för hästarna med kyla. Däremot står ju mina hästar på fri tillgång på silage och kan man då inte hålla dom med fri tillgång på vatten, trots att vissa påstår att hästar inte blir törstiga när det är kallt…. Men jag vet att mina hästar mer än gärna dricker och ibland ännu mer när det är kallt så vill jag kunna ge dom möjligheten att faktiskt dricka fritt. Och utan en termobar så får de faktiskt av den anledningen stå inne en stund nu tills det blivit lite varmare. 

Anledning nr två är just att ledningarna fryser och får att undvika det och behålla plusgrader i stallarna så får dom stå inne av den anledningen. Så nej även fast jag är den människa som fryser mest av alla på denna jord så är jag inte rädd för kyla! Däremot vill jag ge mina hästar och även deras hem de bästa av förutsättningar. 

Och ingen av er har väl faktiskt missat att kolik även är väldigt vanligt förekommande på vintern och jag är nog rätt starkt troende på att det har att göra med bristen på vatten till hästarna. 

Så en termobar är verkligen något som jag önskar mig då vi i vanliga fall har våra hästar ute väldigt mycket i hagen! För det är egentligen något som jag tycker är jätte viktigt! Och iallafall mina djur verkar trivas med det väldigt mycket! 

Så dagen har tillbringats som sagt med att göra stallen, köra vatten och sen tog jag mig en tur till granngården för att fylla på lite foder. 

Nu är det tina upp med varm oboy och ägg som gäller innan jag ska våga mig på att rida. Idag har hästarna inte ens gått på maskin jag prövade inte ens om den ville vara med idag utan jag bara antog att det var för kallt. Får köpa lite skidvalla till den så att den blir lite glad på mig 😉 

Trots att det känns lite motigt just nu så ska det bli kul att träffa Annsie i helgen och få träna lite! Alldeles för länge sen! Men jag hoppas att det kommer bli oftare i år! Annsie i kombo med Loviseholm känns iallafall för mig som ett vinnande koncept! 

Även Kokko kommer imorgon och ska kolla igenom hästarna då det kommer också bli bra! Alltid skönt att starta året med lite friskvård. Med lite tur kommer vi kunna ha stående tider för Kokko hemma hos oss hela våren! Går det i uppfyllelse kan man säga att förutom ridhuset och skrittbandet så är farmen komplett 😉

  

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till -20

  1. Ida Qvarnström skriver:

    usch ja det är drygt när vattnet fryser både ute och inne! Huga! På farmen där jag har min häst är det numera as-lyx med isfria vattenkoppar UTE, woho! Men innan det hade vi egentillverkade värmebaljor på några ställen. Är du lite händig är detta inte svårt att göra! Blir billigare än att köpa en dyr thermobalja också. Här finns en bra beskrivning: http://sigridslund.blogspot.se/2013/01/hur-elandigt-man-har-det-sa-kan-man.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s