Queen of lösdrift

Har man hästar och är bonde så blir det fan aldrig som man har tänkt sig. 

Började med att mocka och fixa det sista när jag kom till stallet igår för att sedan möta upp Uffe som skulle hjälpa mig att lägga om bandaget på Snork och sen skulle det eventuellt motioneras något djur innan jag skulle hem och bänka mig framför Guldbaggen och hålla tummarna för Shima! 

Tänkte att Anders hade kanske haft någon kreativ tanke när han hade flyttat Snorkan från sin hage och ställt henne ihop med Bullen men jag insåg snabbt att den där kreativa tanken kommit från henne själv och lika så drygt 2 km löst staket….. 

Hon däremot var ju väldigt nöjd med tillvaron som kunde gå sida vid sida med Gullbert… 

Så det var ju bara att börja med att ta in en av Anders hästar först, och sen börja stängsla hage…. Härligt! 

Så när hagen var uppsatt, och bandaget på plats så fick dagsverket vara klart! 

Fältstudien på vattnet var att det blivit lite lite vatten i tunnan, så det hade fryst lite på kanterna men det var fortfarande öppet vatten och drickbart för hästarna trots att jag då inte gjort något åt alls åt tunnan på drygt 14 timmar. 

Morgonen fortsatte jag på temat lösdrift däremot bytte jag nu ut hästarna mot en silagebal som helt plötsligt bestämde sig för att ramla ut ur stallet genom porten… Så ja det var ju bara att försöka förflytta den, tur att det bara var en halv så att den typ bara vägde 150 kg och att jag nu ett tag både gjort armhävningar och släpat vattendunkar för då var det ju ingen match för en Hulken som mig. Men balen är flyttad och porten stängd så att vattnet inte fryser för att står korsdrag i stallet. 

Så ja saker på vift är temat just nu men jag hoppas på att rymmarna kan hålla sig i skinnet och Snorkan släppte jag i bullens hage direkt så slipper hon förflytta sig själv när hon blir allt för kär…. 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s