21 = 7+8+7+6

Morgon på Farmen och markarbete på schemat. Ridbar häst med fin mun som galopperar, hoppar och landar i samma galopp. 

Hade två små bockar och jobbade på något korta kontrollerade galoppsprång. 21 meter och började med att rida på 7 jämna, plats till bommarna, fin kontakt och jämn galopp. 

När det fungerade så backade jag ner ett snäpp men utan att bromsa bara komprimera galoppen ett snäpp och gjorde samma sak men nu med 8 språng. 

Jobbade ett varv i taget för att verkligen göra det tydligt att vi hoppar, galopperar och landar i samma galopp. 

Gjorde 7 + 8 i båda varv först med liten skrittpaus emellan då jag inte ville blanda in byten alls idag. 

Efter ännu en återhämtning gick jag tillbaka till mina 7 och kände att dom blev bra igen för att sedan växla upp galoppen lite och göra samma sak på 6 galoppsprång. Och försöka hela tiden att ha plats kvar till bommarna för att få rena språng och även däremellan kunna rida på en fin, reglerbar och jämn galopp. 

  
Det var lite svårare att behålla galoppen i högervarvet, där tappade hon lite balans om hon inte kom optimalt in men bortsett från det så gjorde hon ett jätte fint pass! 

Hon är väldigt lätt att reglera och nu ska vi finslipa det och öka ut registret successivt ännu mer för att få så stor spännvidd som möjligt med så hög kvalité som möjligt! 

Ska bli riktigt kul att hoppa henne lite imorgon! Ser verkligen fram emot det! 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s