Väldigt bra val att harva banan sådär sent igårkväll då var den ridbar även nu på morgonen vilket var galet skönt! 

Så Snorkan fick komma ut och timma lite lätt dryga 30 min. Passen på morgonen blir ju alltid lite kortare men jag tycker att det är ett rätt bra upplägg för varvar jag hästarna på morgonen så får alla gå lite lättare pass emellanåt medan de som går på kvällarna får springa tills de känns fina 😉 

Snorkan jobbar enbart med att bli rund, ha med sig ryggen, vara ridbar och ett fint sug i bettet. 

Ingenting av hennes favoritövningar kanske men hon jobbar ändå på att bra sätt och det är ju bara att fortsätta på denna konsekventa linje så kommer det ju att ge resultat. Allt handlar ju om en bra grundridning. 

Hon är ju i grunden en häst som gärna vill hålla sitt huvud högt och är av naturen lite spänd. Så hon måste ju även jobba väldigt mentalt med att bara hitta sig själv. Hon är ju en sån häst som trots att jag skrittar henne antingen uppsuttet eller på maskin så kan hon gå i över en timme och ändå har hon nosryggen lodrät i samma nivå som himmelen. 

Hon skulle egentligen behöva longeras i repgrimma någon/några dagar i veckan tills hon av sig själv spänner av och sänker sitt huvud självmant och bara finner sig i det. 

Men nu när vi fått igång banan igen så är det dags att ta tag i det jobbet. Innan vintern så longerades hon ju minst en gång i veckan men det är en rätt svår rutin när det är stenhårt ute. 

Måste även fylla på Annas Hästshop med en repgrimma för det är något som faktiskt inte finns bland alla grejer. 

  
Ja det var väl lite tisdagstankar så här efter ett morgonpass. Ikväll väntar mer ridning. Liten ska få jogga ur lite energi för trots ridning 4 dagar i rad förra veckan och en tävling så har hon energi så det räcker och blir över! Ska inte klaga på det då men vi måste pysa ur lite kolsyra innan morgondagens träning. 

Elmer ska få trimmas på lite liknande alla andra dagar. Springa på tygeln och vara lydig vill säga 😉

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s