Trainingdays

Onsdag och torsdag har varit fyllda med träningar vilket har varit så himla kul!

Onsdagskvällen tillbringade jag tillsammans med Snorkan och Pelle vilket var super kul! Även Mamma var med som bästa hästskötare dock var hon lite för klen så hon filmade bara en kortis i början och missade tyvärr alla våra avancerade skills men med lite tur var det inte bara en tillfällighet utan snarare en början på något varaktigt så ni kan få se det en annan gång 😉

Snorkan inledde passet med att lufta iväg och sedan välja gångarten galopp så vi fik helt enkelt anpassa oss lite efter henne och låta henne tro att det var hon som bestämde bara det att vi började i en annan ände.

När hon hade fått styla av sig lite så kom hon verkligen till sans och blev riktigt fin! Jag tycker att jag hittade ett nytt läge i hennes form och hon blir mer och mer ”okänslig” så att jag verkligen kan börja rida på henne.

Hon blev faktiskt så bra att vi sedan red skolor både på långsidorna och diagonalerna och avslutade sedan med lite byten på serpentinerna. Så jäkla kul att hon har börjat växa till sig och man kan börja rida lite mer på riktigt på henne nu än att bara lotsa runt och hoppas på att man ska överleva.

Sen kväll följdes av en tidig morgon då jag även igår styrde mot Botkyrka för ännu ett pass för Wille. Vi fortsatte på onsdagens jobb med att verkligen få till formen, få henne liksidig och få henne att både bära och skjuta på. Så jävla svårt säger Liten!

Ibland får man känslan av att man sitter precis på gränsen mellan att hon ska bryta av till att hon ska skena i trav, jävligt udda känsla. Liten har ju så himla bra bakben så när man får dom på plats vet hon inte riktigt vart hon ska göra av all kraft som bara överkommer henne.

Men hon blev verkligen så himla fin, väldigt lik i sidorna, kom upp ett snäpp helt av sig själv i formen och hon böjar då verkligen få en väldigt fin kvalité i traven.

Vänstergaloppen har tyvärr blivit lite sämre och där med lite hastig men vi lyckades komma åt henne fint i vänstersidan och galoppen var typ 100% bättre när vi slutade men fortfarande inte riktigt lika bra som höger.

Väldigt nöjd som sagt med henne de här två dagarna och kan inte säga det nog många gånger hur roligt det är att jobba med den här hästen!

Och trots att hon blev rätt trött så ser hon ändå väldigt nöjd ut efter att ha fått jobbat på ordentligt!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Trainingdays

  1. Johanna skriver:

    Hur hög e Liten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s