Kan du växla?

Snorkan är verkligen allt annat än tam, idag visste jag inte ens hur jag skulle få in henne från hagen. Hon är sååå charmig…

Blev inte direkt bättre när vi skulle rida utan fortsatte på lite samma tema. Det vill säga vild och vacker. 

Så blev samma upplägg som igår det vill säga skritt och galopp. Jag tror inte att folk fattar hur jävla känsla hon är att rida. Det är som att köra en F1 bil på Monza banan varje dag. 

Idag red vi istället för oxrarna två bommar med drygt 20 m. Idag red jag på principen 1 gång – ingen gång. 2 gånger – en gång för mycket. 3 gånger – rutin. 

Så när vi hade värmt upp började jag att kolla av växlarna så jag började på 8 galoppsprång. Tre gånger åt varje håll, därefter 7*3, 6*3, 5*3 och avslutade på 4*3. Och då tre gånger år varje håll såklart. Red tre gånger snett igenom byte, tre gånger, snett igenom byte och fortsatte så tills jag hade gått från 8 till 4 galoppsprång. 

Hela tiden såklart med fokus att bara successivt hela tiden öka steglängde och ha kvar en fin mun att rida på och inte bara kasta iväg henne för att lyckas. 

På den fronten är jag väldigt nöjd med hennes arbete! Men att överleva värmningen och inte kunna trava känns väl kanske sådär. 

  
Liten vilade och Elmer fick nya skor. Och mamma groomade med mockning, höpåsar och annat smått och gott. Så full fart i stallet kvällen till ära! 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s