Hur vi har det hemma

Fick en fråga om hur vi tränar hästar och om att jag verkar rida på banan ganska mycket nu och o jag rider ut och lite så, så jag tänkte dela med mig av ett inlägg om hur vi har det hemma 🙂

Farmen är ju grym på många sätt förutom att vi inte har ett ridhus, så har vi alla möjligheter i världen att träna hästar på ett bra sätt.

Vi har ju nämligen vår grusbana som jag just nu använder väldigt flitigt då vi både har saltat den och det dessutom är väldigt isigt på våra grusvägar just och även ingen snö på ängarna så dom är lite hårda och knöliga. Och jag har helt enkelt blivit lite försiktigare sen framför allt Bullen gjorde illa sig i hagen med att rida på allt för hårt och ojämnt underlag. Is har jag ju alltid undvikit med risken för fläk skador. Men som sagt just nu är jag mer hypokondrisk än vanligt så då får hästarna helt enkelt ridas på banan och i ridhus vilket vi åker till någon gång i veckan.

img_6575

Vår, sommar och höst har vi ju även vår gräsbana fullt igång och sommartid kör vi även ner nästan hela vår hinderpark dit så vi har en stor yta att kunna hoppträna hästarna på. Vi har även en vattengrav på den samt att vi brukar bygga hinderna så pass att det nästan även får plats en dressyrbana att kunna trimma på så den är verkligen helt perfekt.

Sommartid tränar jag hästarna nästan uteslutande där de dagar som dom trimmas. Älskar gräset!

img_4679

Vi har ju sedan även en väldigt bra galoppbana på drygt 800 meter som jag konditionstränar hästarna på 1 – 3 gånger i veckan ungefär, den saltar vi dock inte så den är inte i bruk under vinter tyvärr men den ligger rätt bra till solmässigt så den brukar tina i ganska rask takt. Tävlar hästarna mycket så konditionstränar ja lite mindre men de konditionstränas under hela säsongen, eller snarare hela året så länge banan är i funktion.

Hästarna går både kortare och snabbare distanser och även längre lite långsammare distanser och det varierar jag ganska mycket.

IMG_2770

Vi har väldigt mycket bra grusvägar, ängar och även en sjö som vi kan nyttja så det är verkligen perfekt. När det varken är is på vägarna eller på sjön och inte allt för många badgäster så vattentränar hästarna ca 1 gång i veckan och får därmed en obligatorisk uteritt. Och ibland lägger jag även galoppjobben ute på de lite hårdare vägarna eller en av ängarna för att variera underlaget för hästarna.

IMG_5001

Upplägget kan variera lite som sagt men alla hästarna brukar oftast hinna med 1 uteritt, 2 konditionsträning, 1 träning för tränare, 2 trim, 2 markjobb, 1 longering, 1 tävling och vila på en 2 veckors period.

Jag tycker egentligen att det är jätte viktigt att variera träningen och underlaget för hästarna men vintrarna är som sagt väldigt svåra, framförallt när det blir så lite snö som det har blivit i år. Mycket snö har jag inget emot snarare tycker jag att det är perfekt träning för hästarna, ännu bättre träning för de hästar som skrittar lite dåligt!

Så ja så här trimmar vi på och sen som sagt anpassas ju träningen lite grann ut efter hästarna och vad de behöver träna på. Målet måste ju alltid vara att så väl höja sin lägsta nivå som att bli stadigare och starkare på sin högsta nivå.

IMG_4250

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hur vi har det hemma

 1. idooooos skriver:

  Tack för detta intressanta inlägg!

  Låter som ni bor i himmelriket! Gräsbanan & galoppbanan är jag mest avis på 😉

  Där jag har hästen har vi heller inget ridhus, & handen på hjärtat är det inget jag saknar jättemycket..
  Vi i Gävle har haft okej med snö & jag har en runda på 1 mil som varit väldigt bra underlagsmässigt nästan hela januari & februari så den har utnyttjats i både ridning & när jag kör min häst (då blir det bara i trav) 😊

  • teamfors skriver:

   Nej egentligen saknar jag inte ridhus heller. Men just som i år när det varit alldeles för lite snö för att det ska gå att träna hästarna då känns det lite efterlängtat! Dock tycker jag att folk som har ridhus alltid hittar anledningar till att rida där. Det regnar, det blåser, det är för varmt, det är för kallt, det är för hit, det är för dit. Och kommer lixom aldrig ut och det har jag lite svårt för. Som när jag bodde på Loviseholm var det helt fantastiskt att ha ett ridhus med jätte bra underlag 4 m utanför stalldörren men så fort ridbanan blev ridbar så flyttade jag ut och red ute igen så jag är nog lite utekär även om jag uppskattade otroligt mycket att ha en vinter med fantastiska träningsmöjligheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s