Dumma elaka böld

Liten blev mystiskt halt här om dagen efter att ha varit i sitt livs form. Otroligt orolig blir man ju så klart! Dessutom var ju planen att vi skulle åka ner till Skåne och träna för Lasse vilket var bestämt sen i november så ni förstår ju själva att många saker kändes jävligt pissiga! 

Vi visiterade henne hemma och kunde dessvärre inte hitta något men som alltid har jag förmånen att få teamet på Stav som en del av mitt team! 

Vi konstaterade faktiskt att Gola snart har varit där i 10 år vilket betyder att även jag firar 10 fantastiska år med Stav och dom har under alla dessa år alltid sett till att mina hästar mår prima ❤️ 

Åter till Liten, det gjordes möjligt att jag kunde få komma in igår direkt på eftermiddagen så sagt och gjort! 

Visiterade henne även där men inget utslag, valde då att bedöva bort hovleden direkt och som ”tur” var var hon helt oförändrad efter bedövning så då bestövlade vi bort hoven för att kunna fastställa att det var där vi hade problemet. 

Man kan konstatera att det verkligen var där boven var och jag har nu för första gången på dessa 10 år med Stav haft en lös häst… Jävlar va frisk hon blev sa hon och provsprang några vändor i ridhuset…. 

Tillbaka in och av med skon för att skära rent och om inget fynd skulle hittas där förbereda för röntgen. 

Men jag tror att hovslagaren hann ta typ två tag med kniven så hittade vi boven direkt! Så skönt! 

Världens minsta men världens djupaste böld satt i trakten under skon. Vilken lättnad! 

Så nu är hon rejält uppkarvad hela vägen från sulan till lamellen så ni förstår ju hur djup den var! Och när den dessutom låg mitt under skon så var det ju helt omöjligt att få utslag med tången. Diametern var endast typ som en knappnål så den lilla jäveln har verkligen vandrat på friskt! 

  
Men nu är hon dränerad och gipsad och ska bara in för en koll att man verkligen fått bort allt då vi helst inte vill karva mer till slut när vi kom för djupt. 

Sen hoppas vi på att vi kan slå på en sula och sko och sedan vara igång precis som när vi skulle varit igång eftersom det var inplanerat drygt 2 veckors vila för henne redan från början! 

Även om allt alltid kommer olägligt så var det skönt att vi hittade en relativt enkel bov till mysteriet och att vi snart är på banan igen även om jag är såååå himla avis på de andra som fick åka ner och rida på den träningen som dessutom jag själv hade roddat ihop… Tur att säsongen knappt ens börjat så att jag kan hinna med en träning för Lasse om ett tag igen! Och vem vet kanske har jag tre helt friska stjärnor då! 

  

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s