Man måste bada för att få pris! 

Härlig sisådär 20 timmar lång tävlingsdag igår. Man kan helt klart bli sliten för mindre… Typ så här fräsch ser man ut efter att klockan har ringt 3:30 och sen har solen äntligen gått upp… 

  
Spännande dag som innan 4:40 hade innehållit både broöppning på motorvägen, väldigt närkontakt med älg typ inne i stan och en lös häst… Hört att det är bättre att knäppa fast grimskaftet i grimman än att bara tro att det sitter där. Tur att Snorkan är så lydig… 

Båda hästarna gjorde faktiskt fina dressyrer. Snorkan var riktigt lugn! Hade bra sug i handen och hon känns mer och mer ridbar inne på banan nu! Det belönades med helt okej 65,7%, 51,4 straff. 

Liten gjorde typ sin bästa dressyr i livet och kändes så avspänd och ridbar! Domaren var dock inte det minsta imponerad förutom ordvalet bra och fin gest. Dock för låg i formen och jag vet att vi just nu tenderar att vara lite låga med för tusan vi rider debutant! Det vill säga LC typ. Och hon drog ju inte käkpartiet i marken så hur kan man då ens vara för låg? Strunt sak samma väldigt nöjd med känslan. Skrivaren fick öva på serpentiner med tanke på att jag hade 6-6,5 rakt igenom 61%, 58,5 straff. En besvikelse. 

Båda hästarna gjorde helt okej hoppningar. Liten inte det minsta imponerad av hinderhöjden så fick faktiskt kämpa lite för att hon skulle anstränga sig men trots det felfri. 

Snorkan blev bars hetare och hetare ju längre dagen gick så ett onödigt ner på henne i övrigt fin och spänstig! 

   
 
Båda hästarna gjorde 90% fina terränger. Liten var såklart lite tittig men hoppar allt väldigt väl! Dock är hon ju lite spooky på vatten och efter att inte ha sett ett vattenhinder sen Breedersfinalen var hon lite skeptisk till att bli blöt om fötterna. På tredje försöket kom vi igenom och avslutade banan felfritt. 

Lång tid såklart och drygt en miljon straff men trots det ger hon en väldigt bra känsla och jag är inte ett dugg orolig för vattenincidenten! 

Snorkan laddade upp som sagt mer och mer under dagens gång och till terrängen var hon en riktig tiger! 

Hade riktigt bra känsla på henne ute i skogen och hon gjorde allt med lätthet! Dock ville inte hon vara sämre än syster och med en ryttarinna som faktiskt inte såg något i den låga kvällssolen, jag har ju rätt stora problem med min ljuskänslighet som ni kanske minns. Så tog vi oss helt enkelt en extra titt på ihoppet i vattnet. På andra försöket hoppade hon om än lite väl stort ut i vattnet och vi gick sedan felfritt i mål. 

Tycker att hon gav mig ett väldigt bra kvitto och jag är väldigt nöjd med hennes dag! 

Eller egentligen är jag väldigt nöjd med båda brudarna även om vi fick åka hem utan pris just denna tävling. Dom har ju skämt bort mig en hel del med många priser under hösten. 

Kul att vara igång och med en bra känsla blickar vi framåt! 

Grabbarna fick såklart vila igår så idag väntar träning av dom och stor sanering av allt som var med igår. Ur den synvinkeln är det bättre med enbart dressyr på fibersandbanor 😉 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s