Kämpa. 

Då Gullbert inte gick någon terräng i söndags så ägnades gårdagskvällen till att hoppa honom ordentligt. 

Han fick kämpa på likt en evighetsbana på bom, 9,5 hinder på båda diagonalerna likt vi har tränat nu några gånger. 

Igår var jag dock duktig på att inte balansera honom utan red men lite minde tryck i handen och lät markbommarna göra sitt jobb och låta oss komma rätt på hinderna och att han faktiskt måste ta tag i uppgiften lite själv. För han har en tendens att bli en aningens bekväm och jag har nog hjälpt honom lite för mycket inland också. 

Han fick kämpa satan och först hoppa banan på runt 1 meter ex antal gånger, tills jag var nöjd helt enkelt, sedan höjde jag till 120 och fortsatte samma jobb och avslutade med drygt 6 språng ännu ett snäpp högre innan jag var nöjd med honom. 

Bullen själv i fråga tyckte nog att vi hoppade alldeles för många gånger men det var verkligen ett bra och nyttigt pass för honom. 

Det här kommer bli lite av en hoppvecka för honom där vi kommer fokusera väldigt mycket på hoppningen för att sedan nästa vecka kunna ta det ett uns lugnare och fokusera på lösgjordheten inför Strömsholm. 


Bjuder på en bild från förra veckan då jag inte hade någon banpersonal igår. Men som ni kan se så öppnar han faktiskt upp ett uns bättre nu även om han i helgen i fråga tyvärr blev spänd. 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s