Trim, skogen, canter och vattenträning

Dagarna går och tiden lika så! Hästarna tränar på och jag har så väl nött i gruset och försökt få dom att springa på tygeln, det går ganska bra och jag är rätt nöjd med dom, självklart vill man alltid bli bättre men det är väl precis så det ska va!

Cissi och hennes kille har passat på att vara ute en sväng också och lunkade ut i skogen med Elmer och Gullis, himla mysigt!

Gullbert har också hunnit med att göra ett galoppjobb igår men där är jag faktiskt inte helt nöd med honom, jag tycker fortfarande att han blir lite för trött och springer lite för långsamt… Jätte trist såklart eftersom han har haft så sjuk bra kondition de senaste två säsongerna så känns det ju såklart som ett litet bakslag… Men det finns ju bara en lösning och det är att träna mer!

Liten har fått komma ner till sjön och plaska där vilket hon gör bra, hon skulle egentligen verkligen behöva åka iväg och hoppa vatten men pappa har fortfarande inte fått orning på volvon så jag kommer lixom inte i från farmen och då får man ta vad man har, det vill säga en sjö. Jag är dock sugen på att projektera för ett litet vattenhinder hemma, det hade verkligen varit helt guld värt!

IMG_9536

Jag ska ju försöka tvinga pappa att hjälpa mig att skruva ihop lite smalhinder och så också, vi skulle behöva bygga framförallt typ en tårtbit, gärna två en med och en utan ris och sedan en spets.

Utsvävning. Åter till hästarna.

Snorkan jobbar på i låg form och får hoppa graven nästan varje dag, nu har hon blivit så avspänd att hon på första försöket skrittar på lång tygel över den lilla mattan och jag kan nästan rida henne på helt långa tyglar i galopp även på den stora graven, så det tar sig verkligen! Bara att nöta på och få henne trygg! Vi ska även försöka göra lite nya portabla gravar samt byta mattan i den vi har så det kommer bli en grym träningscamp hemma! Så kul! Kul också att Anders och Isabelle joinar mig emellanåt och busar runt på mina konstiga linjer.

Isabelle har också hjälpt till att rida lite då jag har haft sjukt mycket både med skolan och sen en rygg som har pajat och gör förbannat ont… Varför ska något gå smooth för? Men nu inbillar jag mig att den känns lite bättre, ska försöka boka en tid och kolla den för den mår nog egentligen typiskt obra men ni vet den där tiden…. Varför är inte ett dygn typ 48 timmar? Hade varit så praktiskt!

Sen är det ju fortfarande lite logistik att lösa inför helgen då jag skulle behöva en chaufför till, så är du sugen på en solig helg i slottsmiljö, gulliga cirkusapor och en tjej i vita trikåer, frack och förhoppningsvis (vinnarskallen ni vet) ett gott humör så hör av er!

IMG_4619

Men ja i det stora hela så sköter sig hästarna och levererar, dom känns fina, det ska bli kul att börja komma igång med tävlingarna igen och jag känner mig väldigt sugen på att träna och stärka hästarna nu och verkligen lägga sjukt mycket energi på att få lägstanivån högre.

Alla runt omkring blir ju bättre så det gäller ju att hänga med! Och ska jag göra en favorit i repris och vinna Breeders ja då har jag lite att stå i helt klart!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s