När jobbet ger utdelning 

Det svåraste och också det roligaste jobbet med fälttävlanshästar är ju just deras allsidiga träning. 

Att få alla delar att gå hand i hand är verkligen inte det lättaste! Man måste hela tiden ha en plan och hinna med det mesta. 

Och som i mitt fall så la jag in lite lugnare mellan Flyinge och Falsterbo, men hann med ett snabbjobb, trim och markarbete. 

Dock hoppade jag inte bana och för Bullen spelar det kanske inte så stor roll men det är ju en som håller i ratten också och hon behöver helt klart det! 

Något som däremot är väldigt skönt är att galoppjobben nu börjar ge ett positivt resultat. Så pass nu kan man tycka men med tanke på att Bullen var skadad i våras så har jag varit väldigt försiktig med att snabbjobba honom under nästan hela våren. 

Men ny i Flyinge så gick han in med enbart 6,4 tidsstraff och då med en utbrytning som jag red väldigt noga på när jag tog om det. Sen la jag också medvetet in ett extra på en distans och sedan fick jag ett extra både mellan a-b och b-C när Bullen snubblade. Så helt klart saker som tar tid och visst red jag lite på honom ute i terrängen men inget nämnvärt så det är verkligen skönt att speeden har börjat komma igen! Och att vi är bra med i 2* tempo. 

Dom sista jobben har bestått av 3200 m värmning och sedan 3200 m snabbjobb och då uppdelat på 4*800 m, med skritt emellan. 

Nu när tävlingarna ligger tätare ett tag så är det den hör typen av lite kortare jobb som Bullen kommer få göra, ibland 6*800 m. 

Och jag brukar försöka hålla mig till ett tempo runt 800m/min. Och jag brukar oftast lägga jobben omsdag eller torsdag nu i säsong så mitt i veckan så man hinner med både återhämtning och trim innan start. 


Under säsong nu jobbar han drygt en gång i veckan gentemot innan säsong när han kan under perioder jobba 2-3 ggr i veckan. 

Men som sagt man måste hinna med den andra delen också i träningen och det är den svåraste utmaningen! Men som sagt även den roligaste! 

Sen som alltid är det viktigt att kyla ordentligt efter jobben och ge dom ordentlig eftervård. Som sagt det finns ju både friskvård och sjukvård inte att förglömma! 


Nu har Bullen precis avslutat denna veckas jobb, imorgon blir det återhämtning och i helgen så ska den andra långafarbrorn, det vill säga Mathias hjälpa oss med så väl lite banhoppning som lite delar i terrängen. 

Nästa utmaning för oss är nämligen 2* klass i Köpenhamn vilket ska bli super roligt! Och då kommer jag även ha Mathias med mig som coach och det blir bara vi som åker vilket jag tror blir toppen! Tillbaka till det gamla upplägget igen för en tävling vilket jag tror är bra för mitt fokus! Innan team Nilslund växte och blev det fantastiskt roliga och bra team vi är idag som stöttar och hjälper varandra så åkte ju jag och Mathias nästan alltid själva så det är klart att det för mig är en väldigt stor omställning att inte ha honom med mig jämt längre! Även om jag under årens lopp fått mer rutin och självförtroende i mitt upplägg och tävlande. Men ni vet ibland är det bara skönt att ha storebror och hålla handen lite! 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s